Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan mobese görüntülerinde, motosiklet sürücülerinin trafik kurallarına uymaması ve herhangi koruyucu bir tedbir almamalarının yaralanma ve ölümleri beraberinde getirdiği görülüyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün açıkladığı verilere göre, geçtiğimiz yıl ülke genelinde meydana gelen 374 bin 378 kazanın 3 bin 1’i ölümlü, 158 bin 164’ü ise yaralamalı olarak kayıtlara geçti. 2014’ün ilk 3 ayında ise 75 bin 579 kaza meydana gelirken, oluşan kazaların birçoğu aşırı hız ve sürücülerin dikkatsizliği ve trafik kazalarına uyulmaması sonucu oluştu.

Meydana gelen kazalarda en çok yaralama ve ölümlerin gerçekleştiği olaylar arasında motosiklet kazaları ön sıralarda yer aldı. 2014’ün ilk 3 ayında 6 bin 162 kaza meydana geldi. Motosiklet kazalarında hayatını kaybedenlerin tipik ölüm sebepleri baş veya boyun yaralanmaları ve ya kafatası kırıkları olarak görülüyor. Kazayı geçiren sürücünün koruyucu kask ve ya giysi giymediği takdirde yerde sürüklenmesi sonucunda ciddi yaralanmalar meydana geliyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından kamuoyuna paylaşılan mobese görüntülerinde ise birçok kazanın sürücü dikkatsizliğinden kaynaklandığı görülüyor. Özellikle şehir içlerinde yapılan aşırı hız da, trafikte diğer araçların motosikletleri fark etmemesine ve ani çıkışlarda kazaya davetiye çıkartıyor.

Motosiklet sürücülerinin trafikte herhangi bir koruyucu tedbir almamaları da kazaların ağır yaralanmalarla sonuçlanmasına neden oluyor. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı görüntülerde birçok sürücünün kaskının ve koruyucu ekipmanlarının olmadığı görülüyor.

Ayrıca sürücüler trafik işaret ve işaretçilerine uymaması, kırmızı ışık ihlalleri kazaları beraberinde getiriyor.