Safir FUE Saç ekim

Safir fue saç ekimi, saç dökülmesi sorunu veya saç kaybı yaşayan insanlarda saç seyrelme ve kellik sorununa karşı ortaya çıkmış en iyi saç ekim yöntemidir. Saç köklerinin bir süre sonra aktif olma durumundan pasif olma duruma geçişi sonrasında dökülen saçlar seyrelmeye başlar ve belirli bir süre sonra kalıcı kelliğe neden olmaktadır ve saç ekimi ise bu tür bir durum ile karşılaşılması sonucunda uygulanmaktadır.

Saçların dökülmesi durumlarında insanlar birçok psikolojik sorun ile karşılaşır ve bu durum ile baş edemeyip intihar eden insanların var olduğu da bilinmektedir. Günümüzde ise bu durum oldukça kolay bir işlemle yani saç ekimi ile aşılabilmekte ve bu durum karşısında psikolojik sorunlarla karşılaşılması durumu ise ortadan kalkmaktadır. Bunu sonucunda ise insanlar son derece rahatlamıştır.

Saç ekimi sırasında genellikle saç köklerinin en zor öldüğü ense, bölgelerinden saç kökleri alınarak saçın dökülen bölgelere saç ekimi gerçekleştirilir. Bu durumda en çok tercih edilen bölge ise ense bölgesidir. Çünkü ensede bulunan saç kökleri hormonal değişimlerden en az etkilenen saç köklerine sahip olması sebebi ile özellikle erkeklerde burada bulunan saç kökleri son derece kuvvetli ve dökülmeme özelliğine sahip olduğundan saç ekimlerinde genelde kafa arkasındaki bölgeler tercih edilmektedir.

Fakat ileri derecede saç dökülmelerinde kafa arkasındaki bulunan saç kökleri ekim alanına yeterli sayıda kök sağlayamayabilir. Bu durumda kafa arkasındaki saç kökleri ile birlikte sakal kılları ve göğüs kıllarından destek alınabilir ve kellik olan bölgelere nakil edebilir.

Sakaldan saç ekim yöntemi özellikle son dönemlerde oldukça popüler olarak kullanılan bir yöntemdir. Tabi sakal kökleri çene altı ve boyun bölgesi kısımlarından alınır çünkü gözle görünen ve hassa olan yüz bölümündeki sakal kılları kullanılmaz.

Saç ekim Yöntemleri

Geçmişten günümüze özellikle saç ekim merkezleri saç ekim yöntemlerini geliştirmek için çalışmalar yapmaktadır. Medikal sanayisindeki yeni icatlar ve teknolojinin de oldukça gelişmesi ile birlikte günümüzde birden fazla saç ekim yöntemi sonuçları başarılı bulunmuş ve bu yöntemler arasında en iyi saç ekim yöntemi safir fue saç ekimi olarak karşımıza çıkmaktadır.

Genellikle teknolojinin gelişmesi ile günümüzde varlığını artıran bu gelişmeler saç sorunu yaşayanlara saç ekim sırasında ağrı yaşamaması ve saç ekim işlemi sonrasında belli başlı yaşanma ihtimali olan bazı yan etkilerden etkilenmemesi için ortaya atılmış ve kullanılmaktadır. Bu saç ekim işlemlerinin birden fazla yöntemi olduğu gibi insanlar genellikle bu yöntemleri çok bilmemektedir.

Önceki paragrafta bahsedildiği üzere birden fazla saç ekim yöntemi bulunmaktadır. Bunlar; klasik saç ekim tedavisi olarak bilinen saç ekim tekniğidir. Fue saç ekim tekniği son derece önemli bir teknik olarak karşımıza çıkmaktadır.

Fue saç ekimi alında donör bölgelerden saç kökü almaya yarayan bir yöntemdir. Saç ekim yöntemi gibi bilinsede fuenin amacı ekilecek kökleri donör bölgelerden kıl köklerinin zarar görmeden alınması ve alındığı bölgede iz bırakması için kullanılan bir yöntemdir. Saç kökleri enseden alınarak saçların döküldüğü yere uygulanır fakat bu işlemde saç kökleri tek tek alındığı için bu işlem ortalama 6-8 saat arasında sürmektedir.

Safir FUE Saç ekim Nedir?

Fue tekniği ile donör bölgeden alınan saçlar safir yöntemi ile kellik olan bölgelere nakil edilir. Yeni ve iyi bir saç ekim tekniği olarak karşımıza çıkan Safir fue saç ekimi tekniği doğada bulunan safir elementinin kristalinden elde edilir. Bu işlem saç kanallarının açılması sırasında uygulanmaktadır. Doğal safir taşlarından elde edilen safir bıçakları ile saç kanalları açılmaktadır. Bu işlemde safir bıçaklarının dokuya son derece az zarar vermesinden dolayı kanamalar oldukça az olmakla birlikte, iyileşme süreci de son derece hızlıdır.

Bu işlemde açılan kanallarda kişinin cildi daha az zarar görür, iyileşme süreci oldukça hızlıdır. Safir fue saç ekimi ile saç kanalları ise oldukça sık bir yapıda açılabileceği için saç ekimi son derece doğal ve yoğun şekilde görünecektir. Bu yöntemde kullanılan safir uçlar ise kişiden kişiye göre değişmektedir. Kişinin saç yapısı ve kişinin cilt yapısı bu safir uçların değişiminin başında gelmektedir. 

Bundan dolayı diğer saç ekimi yöntemlerine göre daha çok kullanılan bir saç ekim yöntemidir. Alanında en iyi saç ekim merkezleri saç ekimi için bu yöntemi tercih etmektedir. Bunun temel sebebi ise bu işlemde ekim sırasında komplikasyonların oldukça az meydana gelmesi ve saç ekim sonuçlarının memnuniyeti olarak görülebilir.

Kaynak: Saç Ekim Merkezi