Tunceli’de terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda 3 PKK’lı ölü ele geçirildi.

Tunceli Valiliği tarafından Tunceli-Erzincan karayolunun trafiğe kapatılmasının ardından güvenlik güçleri havadan ve karadan PKK’lı grubun yol kestiği alanlara yönelik operasyon gerçekleştirdi.

“F-16 UÇAKSAVARLARI BOMBALADI”

İnsansız hava uçaklarının destek verdiği operasyonun ilk gününde Malatya ve Diyarbakır’dan kalkan iki F-16 uçağı Tunceli-Erzincan karayolunun bulunduğu vadiyi sabah saatlerinde bombaladı. PKK’lılara ait uçaksavarlara yönelik gerçekleştirilen bombardıman sonucunda ölen PKK’lıların olduğu öğrenildi.

Tunceli Jandarma Alay Komutanlığı ve 4. Komando Tugayı tarafından Dağlık ve ormanlık alanın yoğun olduğu bölgedeki stratejik yerlere Skorski helikopterlerle jandarma özel harekat timlerinin indirilmesinin ardından akşam saatlerinde çıkan çatışmada 3 PKK’lı öldürüldü. Ölen PKK’lıların Skorksi helikopterle alınarak Tunceli Devlet Hastanesi morguna götürüldüğü öğrenildi.

“BÖLGEDE OPERASYONLAR DEVAM EDİYOR”

Tunceli Valiliğin, Tunceli-Erzincan karayolunun ve vadinin güvenlikli hale getirilmesi amacıyla yolu trafiğe kapatma kararının almasının ardından bölgede PKK’lılara yönelik gerçekleştirilen operasyonlar yoğun bir şekilde sürüyor.Çok sayıda askeri birliğin Skorski helikopterlerle bölgeye sevk edildiği operasyonda bölgede zaman zaman çatışmalar yaşanıyor. Valilik tarafından kapatılan Tunceli-Erzincan karayolunun trafiğe ne zaman açılacağa ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.