25 yıldır eğitim sektöründe uluslararası okul olarak yabancı öğrencilere akademik programlar eşliğinde eğitim vermekteyiz. Türk öğrencilerimize yüksek eğitim kalitesi standartlarımızı aktarabilmek için 2017 yılında okul yatırımıyla Türk-İngiliz Karma Müfredatı sunan yeni bir okul açmış bulunmaktayız. Yıllardır The British International School Istanbul edindiğimiz tecrübeler doğrultusunda İngiliz okulu methodolojisi ile Türk öğrencilere de eğitim verebilmek amacıyla 2017-2018 eğitim öğretim yılında açıldık. Bu uluslararası okul düşüncemizi Türk öğrencilerimize de yüksek kalitede bir dil eğitimi de vererek, İngilizce’yi anadilleri gibi konuşmalarını, yazmalarını, okumalarını ve anlamalarını sağlamaktayız. İstanbul'da iki okulumuz bulunmaktadır. Biri, BISI International School diğeri ise, BISI National School'dur.

Uluslararası İngiliz Okulunun Türk Öğrenciler İçin Geliştirdiği Karma Müfredatlı Eğitim İmkanı

Eğitim sektöründeki amacımız; Türk-İngiliz karma müfredatı ile eğitim vererek, çok uluslu bir okul olma kapsamında ilerlerken eğitimi öne çıkartmak, Türk öğrencilerimize standartların üzerinde bir eğitim almaları için gerekli imkan ve koşulları oluşturmak, öğrencilerimizin mutlu bireyler olmasını sağlamak ve onların her anında yanlarında olarak destekçileri olmaktır.

Uluslararası okul ortamı sunan kurumumuzda eğitim 3 yaşından itibaren başlayarak İlkokul 3. Sınıf sınıfa kadar en yararlı biçimde verilmektedir. 25 yıllık tecrübemiz sayesinde, Türk öğrencilerimizi İngiliz İngilizcesi müfredatına hakim olarak İngilizce seviyesi fark etmeksizin ana dilleri gibi İngilizce konuşmaya istekli hale getirerek bu dili onlara katarak ilerlemekteyiz. Akademik okullar arasında eğitim öğretim programlarımız sayesinde İngilizce eğitim standartları en yüksek olan okul konumunda bulunmaktayız.

Okulumuzun Kampüsü Nerededir?

Okulumuzun tek bir kampüsü bulunmaktadır. Kampüsümüz İstanbul Zekeriyaköy bölgesinde Sarıyer ilçesindedir. Bu ilçede eğitim vermemizdeki sebep ise; öğrencilerimizin doğal ortamda bol oksijen içerisinde eğitim vermek, spor yaparak zinde bir nesil yetiştirmek ve kampüsümüzün binalar ve gürültüler arasında bir okul olmasını istemediğimiz içindir. Uluslararası okul yapımızın da katma değerleri aracılığıyla, Zekariyaköy kampüsümüzde Türk öğrencilerimiz dışında 39 farklı milletten öğrencilerimiz de bulunmaktadır. İngiliz Okulu eğitim metodları referans alınarak hazırlanmış akademik programımız ile, farklı milletten öğrencilerin kültürel paylaşım elde etmelerini, dillerini geliştirmeyi daha hızlı bir hale getirmek ve yeni kültürler öğrenmesini sağlamaktadır.

Eğitimde Temel Öğretim Aşama Programının Katkıları Nelerdir?

İngiltere'de uygulanan Temel Öğretim Aşama Programı (Early Years Foundation Stage), 7 ana temel öğrenme alanından oluşmaktadır. Bu 7 ana temel aşama; oyun oynatmak, aktif öğrenmeyi sağlamak, keşfetmelerine izin vermek, sınıf içinde de sınıf dışında da aktivitelere katılımlarını sağlamak, yaratıcılıklarını geliştirmek ve eleştirel düşünceye itmekten oluşmaktadır.

Anaokulundan İtibaren The British International School Istanbul’un Karma Müfredatlı Okulunda Eğitim Görme İmkanı

Başlangıç adımı olarak anaokulundan İlkokul 3. Sınıfa kadar eğitim veren uluslararası okul ortamı sunan ve Türk-İngiliz karma müfredatlı eğitim projemiz kapsamında, öğrencilerimiz Lise’yi bitirdiklerinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen diplomalar yanında bir de IB Diploması da sunuluyor olacaktır. IB diploması almak için çift diploma programına katılım sağlanması yeterlidir. IB diplomasının avantajı, tüm dünyadaki en iyi üniversite eğitimini veren üniversiteler tarafından kabul görmesi ve liseden mezun olan öğrencilerimizin yurt dışı eğitim programlarıyla kendilerini geliştirmelerine olanak sağlayarak bir kapı açmasıdır. Ancak IB diplomasını ve yurt dışında üniversite hayalini kurmayan öğrencilerimiz için de Türkiye'deki üniversitelerde hedeflerine ulaşmaları yolunda destek sağlıyor olacağız.