Afrika Saç Örgüsünde Merak Edilenler

Günümüzde saç tasarımı ve farklılıkları doğru kullanıldığı zamanlarda son derece etkili bir aksesuar olmaktadır. Bu konuda Afrika örgüsü çeşitleri günümüz saç modasında çok fazla tercih edilen ve aynı zamanda model olarak da farklı tasarımda olmaktadır. Çok fazla uğraş ve zaman gerektirmesine rağmen çok fazla ilgi gören bu Afrika örgüsü birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Bu konuda en çok merak edilen konu Afrika örgüsü nedir? Nasıl yapılır?

Afrika Saç Örgüsü ve Yapımı

Afrika saç örgüsünde kişinin kendi saçına sentetik yapıda olan saçlar eklenerek örgü yapılır. Bunun sonucunda da Afrika saç örgüsü ortaya çıkarılır. Bu uygulama yapıldığı esnada kişi kendi istekleri doğrultusunda hareket edilmeli ve bunda kuaförün de becerisi eklenmelidir.

Çok uzun ve zorlu bir işlem olduğu için, aynı zamanda kişide büyük bir değişime yol açtığı için mutlaka uzman bir kuaför ile çalışmak en doğru davranış olacaktır. Bu anlamda Ersin Köse en doğru tercih olacaktır.

Ortaya çıkacak olan saç modelinde; uzman ve profesyonel bilgi ve becerileri ile bu işleme başlarken saç dibinden şekil vererek tasarım yapar ve ortaya son derece farklı ve kullanışlı bir model çıkarır. Bu durumda ersin köse en gelişmiş ve yenilikçi iş anlayışı ile İstanbul Afrika örgüsü modasında 1 numaradır. Afrika saç örgüsü yaptırmaya karar veren bir kişi mutlaka uzman ve deneyim sahibi kişiler ile çalışmalıdır.

Yapımı aşamasında ise;

Öncelikle saçlar son derece temizlenmiş olmalıdır.

Aşamaya başlamadan önce ince bir taraktan yardım alınarak, saç ince bölmelere ayrılmaktadır. Sonrasında, ayrılmış olan saçlara sentetik saçlar eklenerek örgü işlemine başlanır.

Çok uzun zaman gerektiren bir işlem olduğu için de, kişiye sorun yaşatmamak adına uygulamaya enseden başlanır. Bu sayede işlem bir sonraki güne sarktığı zaman, bu işlem kişinin dışarı çıkmasında bir sorun oluşturmaz.

Afrika saç örgüsü saçı uzamayan veya saçı hacimsiz görünen kişiler için son derece ideal bir seçenek olmaktadır. Ayrıca; zengin renkleri ve model çeşitleri ile de kullanıcılara çok büyük avantaj sağlamaktadır. Afrika Saç örgüsü ile ilgili merak edilen birçok soru olmaktadır. Bunlar;

1) Afrika Saç Örgüsü Ne Kadar Kullanılır?

Bu işlemi yaptırmak isteyen kişilerin en çok merak ettiği konu Afrika saç örgüsü ne kadar kullanılır? sorusu olmaktadır. Aslında gelen olarak baktığımız zaman normal şartlarda saç kullanım süresi 3 ay gibi bir süre olmaktadır. Eğer işlem uzman ve profesyonel bir kişi tarafından yapılmış ise, saç modeli kullanım süresi boyunca kişi de hiçbir sorun yaratmaz ve uzun süre kullanılır.

2) Afrika Saç Örgüsünden Sonra Saçlar Yıkanır mı?

Afrika saç örgüsü işlemi yapıldıktan sonra da kuaförlere en çok sorunla sorulardan biri Afrika saç örgüsünden sonra saçlar yıkanır mı? sorusudur. Bu işlemden sonra farklı bir şey yapmanıza gerek kalmadan her zamanki gibi saçınızı yıkamaya devam edebilirsiniz. Sadece saç dipleri çok sık olduğundan canınızın yanmaması için parmak uçları ile yıkamak çok daha doğru olacaktır. Saçlarınızı her gün yıkamak yerine haftada 2 kere yıkamak daha doğru olacaktır.

3) Afrika Saç Örgüsü Saçları Döker mi?

Afrika saç örgüsü yaptırdıktan sonra dökülen saçlarınız saçınızın içinde kalır ve yere dökülmez. Örgüyü açtıktan sonra ise saçlarınızda bazı farklılıklar olmakta, bu kişileri asla korkutmamalıdır. Bu durum son derece normal olmaktadır. Saçlar 3-4 ay örgülü kaldığı için bu şekil bir görüntü meydana gelir.

Genelde bu saç uygulamasını yaptıran kişiler Afrika saç örgüsü saçları döker mi? Afrika saç örgüsünün avantaj ve dezavantajı nedir? gibi sorular yöneltmektedir. Bu konuda saçların dökülmediğini belirtmek gerekir.

Avantaj olarak bakıldığı zaman kişi saçlarına kolay şekil verebiliyor. Zaman olarak tasarruf sağlamış oluyor. Dezavantaj olarak da sadece biraz ağır olmaları gösteriliyor. Bu da çoğu kişi tarafından alışılmış bir durum olduğu için bu saç modelinden memnun kalındığı belirtiliyor.

4) Afrika Saç Örgüsü Fiyatları Ne Kadar?

Bu modeli yaptırmaya karar veren kişiler Afrika örgüsü fiyatları konusunda araştırmalar yapmaya başlar. Fiyatlar yapılan işleme bağlı olarak değişme gösterir. Uzman ve profesyonel bir ekip ile yapılan saç modelleri tabi ki fiyat olarak daha farklı olacaktır.

5) Afrika Örgüsü Kısa Saça Yapılır mı?

Genelde saçları kıza olan kişiler Afrika örgüsü kısa saça yapılır mı? sorusunu yöneltmektedir. Bu işlemde bazı saçlar 6 cm altında olsa bile uygulama yapılabiliyor. Fakat risk almamak adına saçların 8 cm den uzun olması son derece önemlidir.

6) Afrika Örgüsü Kaç Saat Sürmektedir?

Uzun uğraşlar gerektiren Afrika örgüsü kaç saat sürer merak edilmektedir. Bu durumda seçilen modele bağlı olarak kişin saç yapısına ve uzunluğuna göre süre değişim gösterir. Ortalama olarak bakılırsa 5 veya 6 saat gibi bir sürede tamamlanır.

7) Afrika Saç Örgüsü Modelleri Nelerdir?

Kişinin kendi tercihine bağlı olarak birçok farklı Afrika örgüsü modelleri olmaktadır. Genelde internetten bulunan modeller ile kuaföre gelen kullanıcılar istedikleri modelleri tercih etmektedirler.

Ersin Köse Farkıyla Afro Dalgası

“Saç değil, yeni bir siz yaratıyoruz.” sloganı ile hizmet veren Ersin KÖSE, Türkiye sınırlarında Afrika’ya özgü saç modellerinde moda rüzgarları estiriyor. Yenilikçi hizmet anlayışıyla Avrupa standartlarındaki saç modellerini müşterileriyle buluşturmaya devam ediyor. Saç sağlığının ön planda yer aldığı doğal teknik ve yöntemlerle yeni bir siz yaratmaya hazır olun.

Afro Dalgası Nedir ve Nasıl Yapılır?

2015 yılında uygulamasını yaptığımız Afro dalgası modeli kısa sürede popüler hale gelmiştir. Bu uygulamada hem kişinin kendi saçı hem sentetik saç kullanılmaktadır. Uygulama esnasında herhangi bir kimyasal veya yapıştırıcı kullanılmaması sayesinde doğallıktan ödün verilmez. Afro dalgası modeli, saçın dalgalı görünümle hacim kazandığı etkileyici bir modeldir.

2022 Afro dalgası modelleri her geçen gün popülerliğini artırmaya devam ediyor. “Afro dalgası nedir ve nasıl yapılır” sorusunun cevabı uzman ellerde hacimle dalgalanan saçlarda gizleniyor. İnce tutamlar halinde saçın tamamı örülerek başlayan modele, kendinden dalgalı sentetik saçlar eklenerek model tamamlanıyor. Kanekalon maddesinden yapılan sentetik saçlar eklenirken müşterinin isteğine uygun yoğunluğu ayarlayabiliyoruz.

İstenen hacim ve yoğunluk ayarlandıktan sonra müşterinin yüz şekline göre uygun modelde kesim yaparak son hali veriliyor. Profesyonel ekibimiz tarafından sunulan hizmet, ortalama 3- 5 saat sürede tamamlanmaktadır.

Afro Örgü Tekniği Nedir?

Afro dalgası modelinin ilk aşamasında kendi saçınızla işleme başlıyoruz. Burada kullanılan örgü tekniği cornrows olarak adlandırılan tekniktir. Yaygın olarak bildiğimiz adıyla balıksırtı örgüsüdür. Kendi saçlarınızı ince tutamlar halinde saç dibinden başlayarak balıksırtı tekniğiyle örüyoruz.

Kanekalondan yapılan sentetik saçın eklenmesi farklı teknikler kullanılarak profesyonel ellerde yapılıyor. Kendi saçınızdan ayırt edebilmek çok zor. Bazı amatör ellerde yapılan işlemlerden sonra düğümü andıran boğumları görebilirsiniz. Yanlış yapılan işlemler Afro dalgasının şıklığına gölge düşürecektir.

Afro Dalgasının Bakımı Nasıl Yapılır?

Doğal olarak dalgalı saçları olanlar afro dalgası yaptırdıktan sonra bakım konusunda daha aşina olacaktır. Hacimli ve dalgalı olması sebebiyle afro dalgasının bakımında zorluk yaşanacağı düşüncesi doğru değildir. Eklenen kendinden dalgalı sentetik saçlar, sanılanın aksine kolaylıkla deforme olmadan şeklini uzun süre koruyabilmektedir. Kendi saçlarınıza yaptığınız bakım alışkanlığınızı devam ettirirken dikkat edilmesi gereken, kremsiz ürünleri tercih etmek olacaktır.

Saçım Ne Renk Olursa Olsun İstediğim Rengi Yaptırabilir miyim?

Yeni saç modelini yeni saç rengiyle kullanmak isteyenler gönül rahatlığı ile bu modeli tercih edebilir. Afro dalgasının sunduğu avantajlardan arasında istenen rengi seçme imkanı bulunur. Sunduğumuz farklı renk seçenekleri müşterinin tercihine göre kullanılabilmektedir. Farklı renklerin kombinasyonu ile afro dalgası deneyimini işinin uzmanı ekibimizle yaşayın.

Kendi saç rengini sevenlerin “Renk tonu tutacak mı?” diye kaygılanmasına hiç gerek yok. Orijinal saç rengiyle eklenen sentetik saçların aynı renk tonunda olmasını dileyen müşterilerimize çözüm oluyoruz. Doğallıktan ödün vermek istemeyenler için birebir aynı renk tonuyla Afro dalgasını uyguluyoruz.

Afro Dalgası Kaç Ay Kullanılır?

Saçın uzama süresi kişiye göre değiştiğinden Afro dalgasının kullanım süresi 1- 4 ay arasında değişiklik göstermektedir.

Afro Dalgası Yaptırdıktan Sonra Yıkama ve Kurutma Nasıl Yapılıyor?

Afro dalgası yaptırdıktan sonra yıkama yaparken küçük nüanslara dikkat edilmesi gerekiyor. Balıksırtı örgü tekniği kullanılmış olmasından dolayı, kremsiz ürünler tercih edilerek yıkama yapılmalı ve iyice durulanmalıdır. Balıksırtı örgü arasında durulanmamış şampuan kalması, kaşıntıya sebep olabileceğinden, keyifsiz bir hal yaratmaktadır.

Dalgalı saçlarda kurutma sırasında tarağınız parmaklarınız olmalıdır. Birbirine yapışmış olan saç dalgalarını ayırmak için tarak kullanmak eklenen saçlarda deformasyon yaratabilmektedir. Afro dalga modelinin şeklini uzun süre korumasını istiyorsak tarak yerine elimizle düzeltmemiz daha sağlıklı olacaktır. Bu işlemler esnasında uzman ellerden yardım almak en doğru yöntemdir.

Afro Dalgası Bitlenmeye Sebep Olur mu?

Afro dalgasının sunduğu dalgalı, hacimli saçlar nedeniyle bitlenme kaygısı taşımak yersizdir. Bitlenmenin sebebi düşünülenin aksine saç modeli değildir. Doğru şekilde düzenli yıkanan saçlarda bitlenme ihtimali yok denecek kadar azdır. Uzun süre saçınızı yıkamamak bitlenmeye davetiye demektir. Bakım veya yıkama yapmaya imkan veren Afro dalgası modeli gönül rahatlığı ile kullanılabilir.

Afro Dalgası Saçlara Zarar Verir mi?

Ersin KÖSE ekibi olarak saç sağlığı bizim için önemlidir. Saçların doğal yapısına zarar verecek kimyasallardan uzak tekniklerle işlemleri tamamlıyoruz. Avrupa standartlarındaki hizmetlerimizi profesyonel ellerde size sunmaktayız.

Afro dalgasının tüm işlemleri uzmanlar tarafından özenle yapılır. Sentetik saçların eklenmesi tamamen doğal yöntemlerle yapılarak, tutkal, kimyevi ürün benzeri ürünler kullanılmadığından saçlara zarar vermemektedir. Afro dalgasının açılması işlemi saçlarınız zarar görmeden kolaylıkla yapılabilmektedir.

Afro Dalgası Fiyatları?

Afro dalgası modelini Ersin KÖSE kalitesi ile deneyimlemek isteyen müşterilerimize 400 TL’den başlayan fiyatlarla hizmet sunmaktayız. Müşterilerin isteğine göre farklı modellerin yapılması kullanılan malzemelerle birlikte işlemlerde farklılıklar yaratmaktadır.

Ekleme yapılması istenen sentetik saç miktarı, farklı renk istekleri, yapılan model gibi kriterlerle fiyatlar değişiklik göstermektedir. Uzman ekibimiz, verdiğimiz hizmetlerle ilgili her türlü konuda memnuniyetle sizlere detaylı bilgi sağlamak hedefiyle çalışmaktadır.

Zenci Saç Örgüsü Hakkında Her Şey

Afrikalı kadınların saçlarına şekil verilmesi oldukça zordur. Bu yüzden kadınların saçlarını bir şekle sokabilmek amacı ile zenci örgüsü ortaya çıkmıştır. Yapılırken ciddiyet isteyen teknikler kullanarak yapılan bu model için saçın uzunluğu en önemli etkenlerden biridir.

Afrika saç örgüsü başlangıcında öncelikle saçlar temizlenmiş olmalıdır. Sonrasında ise ince bir tarak yardımı ile saç ince kısımlara ayrılır. Son olarak ayrılan saçlara sentetik saç eklenerek örgü işlemi tamamlanır. İstanbul zenci örgüsü aramalarında Ersin Köse ön plana çıkmaktadır.

Zenci Örgüsü Çeşitleri

Saç yoğunluğuna ve tipine bağlı olarak kalın, standart ve ince sınıf kategorilerine ayrılarak model uygulamaları yapılmaktadır. Doğal saç haricinde kanekolan maddesi yardımı ile yapılan ek saçlar kullanılır. Kullanılan maddenin ve bu saçın hiçbir zararı ve yan etkisi bulunmamaktadır. Hatta bu saç modeli saçı dış etkenlerden korur ve daha sağlıklı uzamasına yardımcı olur.

Bu uygulamayı yaptırmaya karar verildiğinde zamanın kısıtlı olmadığı bir gün seçilmesi tavsiye edilmektedir. Çünkü sorarken bile zenci örgüsü kaç saat sürer denilir dakika değil. Saçın uzunluğuna bağlı olarak 4 ile10 saat arasında sürebilmektedir. Saçın uzamasının hızı ve süresi ile orantılı olarak ilk günkü gibi kullanım ömrü vardır.

Zenci Örgüsü Modelleri

Uygulamalarda ilk önce aranan kriter kendi saçınızın uzunluğunun 8 cm’den daha fazla olmasıdır. Dolayısıyla zenci örgüsü kısa saça yapılır mı? Sorusunun cevabı 8 cm sınırıdır. En yaygın olan zenci örgü modelleri arasında Micro Braids ve Twist gelmektedir. Kalın ya da ince ayrımlar yapılarak farklı olan iki tarz sunan twist çok tercih edilen modeller arasındadır. Bunun yanı sıra saçın ucunda farklılık olsun isteyenler ise Micro Braids modelini tercih etmektedir.

Ucu kapalı ya da ucu açık ördürülebilen Micro Braids modeli genelde yaz aylarının vazgeçilmezi durumundadır. Bu modellerden farklı olarak uzun ince zenci örgüsü, dağınık, dalgalı ve burgulu seçeneklerde mevcuttur.

Zenci saç örgüsü, hacimsiz bir görüntüye sahip olan veya saçı uzamayan kişiler için oldukça iyi bir seçenek olan zengin model ve renk çeşitliliğiyle de kullanıcılarına avantaj sağlar. İnsanlar saçlarının güzel bir görüntü vermesi için düzleştirici, maşa ve farklı saç şekillendirici spreyleri kullanırlar.

Renkli, topuz ve düz gibi birden fazla alternatif sunan bu saç modelleri arasından biri seçildiğinde, saçlar hem kullanım kolaylığı sağlayacak hem de sıra dışı bir görüntüye sahip olacaktır. Dolayısı ile diğer adı zenci örgüsü olan işlem, kendisinde farklılık yapmak isteyen kişiler için idealdir. Boya işlemi yapılmadan renk değişimi olmaktadır. Sınırsız renk bulunur. İstenilen renklerde işlem yaptırılabilir. Renkli uygulamalar için ekstra ücret talep edilmez. Kullanımı gayet rahattır.

Zenci Saç Örgüsü Ne Kadar Kullanılır?

Normal kullanım süresi 3 aydır ve kişi bu süreçte hiç problem yaşamadan saçlarının bakımını yapabilir. Fakat amatör bir kuaförün yaptığı Afrika örgüsü için aynı süre söz konusu olmayabilmektedir. Örgülerin bozulması ya da saçların deforme olması gibi ihtimaller vardır. Bu yüzden Afrika örgüsü konusunda işin ehli kişilerden hizmet alınmalıdır.

Zenci Saç Örgüsünden Sonra Saçlar Yıkanır Mı?

Doğal saç nasıl yıkanıyor ise, Afrika örgüsünden sonra da aynı şekilde saçlar yıkanabilir. Fakat saç dipleri sıkı olduğu için parmak uçları ile kibarca yıkanması önemlidir. Bunun haricinde her gün ya da bir gün arayla değil de haftada 2 kere yıkanması yeterli olacaktır.

Zenci Saç Örgüsü Saçları Döker mi?

Günde ortalama 100 tel saç dökülmesi normaldir ve bazen artabilir. Zenci saç örgüsü yaptırıldığında dökülen saçlar yere düşmeyerek örgü içinde kalacağı için örgü açıldığı anda ortaya çıkan manzara korkutucu olabilir. Ancak bu son derece normaldir. Kısaca dökülen saçlar yapılan işlemden kaynaklı olmamaktadır. Yalnızca ortalama 3 ila 4 ay gibi bir süre boyunca saçlar örgülü kaldığı için bu sürede dökülen saçların tümü görülür.

Zenci Saç Örgüsünün Avantaj ve Dezavantajı Nedir?

Zenci saç örgüsünün avantajları saçların daima şeklini bozmuyor ve kişileri uğraştırmıyor. Gür saçlara sahip olabiliyor ve aynı zamanda istenilen forma hızlı, kolay bir şekilde girebiliyor. Ayrıca normalde istenilen renk için fazlasıyla ücret ödemek gerekirken, zenci saç örgüsü uygulamasında dilenildiği gibi renk veya renkleri kombine ederek kullanılabilir.

Dezavantajı ise ağır olması denilebilir. Bu bazı kişiler de sorun olmazken, bazı kişiler için biraz sıkıntılı olabilir. Bazı kişiler hiç problem yaşamazken, bazı kişiler yıkamada zorluk, saçın hacimsel ağırlığından dolayı sıkıntı ve saç diplerinde kaşıntı yaşayabilir. Ancak genel olarak değerlendirildiğinde kullanıcıların memnun olduğu söylenebilir.

Zenci Örgüsü Fiyatları

Zenci örgüsü özgün bir tarz oluşturma amacında olanların yanında ünlü kişilerinde tercihi arasında bulunmaktadır. Bu ünlü isimlerin başında Rihanna, Shakira, Beyonce gelir. Zenci örgüsü fiyatları yaklaşık 400 TL’den başlamakta ve bu fiyat ekstra uzun talep edilmesi durumunda ve saçın ince örülmesi durumunda farklılık gösterebilir. Ayrıca yaptırılan model, şehir, bölge, tecrübe ve kuaförün tanınırlığı gibi etkenlerde fiyat konusunda belirleyici olmaktadır.