ABD’nin Nevada eyaletindeki Las Vegas Strip’te alev alan aracından polisin ve çevredekilerin yardımı ile çıkarılan sürücü, ölümden kıl payı kurtuldu.

ABD’nin Nevada eyaletine bağlı Las Vegas Strip’te zamana karşı bir kurtarma operasyonu gerçekleştirildi. Geçtiğimiz cuma günü yaşanan olayda, seyir halindeki bir aracın, yol kenarında bulunan palmiye ağacına çarpması sonucu, sürücü Alexander Dawkins araçta mahsur kaldı. Las Vegas Metropolitan Polis Departmanı’ndan (LVMPD) Derek Stebbins’in vücut kamerası tarafından kaydedilen görüntülerde, Stebbins ve bir kişinin daha dumanların yükseldiği araçta hareketsiz şekilde duran sürücüyü araçtan çıkarmak için kıyasıya bir mücadele başlattığı görüldü. Önce, ön kapıyı açan ama Dawkins’e ulaşamayan Stebbins ve yardıma gelen sivil daha sonra diğer kapıya yöneldi. Kapının açılmasının ardından Dawkins’in dışarı çıkarıldığı o anlarda araçtan alevler yükselmeye başladı. Ölümden kıl payı kurtarılan Dawkins, daha sonra hastaneye sevk edildi. Dawkins, madde ve alkol etkisi altındayken araç kullanmak suçuyla yargılanacak.

"Eğer orada olmasaydık araç içinde yanacaktı"

Olayın ardından dumandan etkilenen polis Stebbins de hastaneye kaldırıldı. Durumu iyi olan ve görevine geri dönen Stebbins nefes kesen kurtarma operasyonunun ardından yaptığı açıklamada, "Eğer orada olmasaydık, sürücü muhtemelen aracın içinde yanacaktı" dedi.