Emlak sektörü açısından bizim ülkemizde bu sektörün en değerli kazanç sektörleri arasında yer aldığından çok rahat bir şekilde söz edebilmek mümkündür. Emlakçılar açısından önemli olan, kazançları etkilemesi açısından önem kazanmış olan belirli başlı durumların bulunduğundan da söz edilebilir. Özellikle bu durumlar arasında ise döviz kurundan bahsedebilmek mümkündür. Döviz kuru emlakçıların elde ettiği kazanç oranından gayrimenkulün satış piyasasına kadar pek çok durumu doğrudan etkileyen bir faktördür.

Özellikle bu döviz kuru farkından olumsuz olarak etkilenmemek adına da yabancılara ev satmak emlakçıların daha çok istediği bir durumdur. Yabancılar denilince de özellikle zenginlikleri ile bilinen Araplar devreye giriyor. Araplara ev satmak konusunda her emlakçı ya da ev sahibi tarafından bir istek bulunduğunu söyleyebilmek mümkündür. Tabi ki Araplara ev satma işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi için bazı önemli tüyoların da bilinmesinin gerektiğinden söz edilebilir. Araplara ev satmak için öncelikli olarak satılacak olan evin değerinin iyi bir şekilde bilinmesi gerekmektedir.

Yani bu satışı gerçekleştirilecek olan evin maddi değerinden çok bulunduğu muhit de büyük önem taşıyan bir konudur. Araplar Türkiye zerinden ev ya da diğer gayrimenkul satın alımlarını gerçekleştirmek istediklerinde özellikle o evin bulunduğu merkezi dikkate alırlar. Emlakçılar kolay bir şekilde Araplara ev satış işlemlerini gerçekleştirmek isterlerse bunun için öncelikli olarak bu değer taşıyan konular arasında yer alıyor. Arapların da ev satın alımlarında dikkat etmesi gereken bazı konuların bulunduğundan söz edilebilir. Bu konular tabi ki özellikle sınırlamalar hakkındadır. Araplara ya da yabancı uyruklu kişilere bu şekilde bir satış işlemleri gerçekleştirileceği zamanlarda 30 hektar büyüklüğünden daha büyük bir alan satılamaz. Bu sınırlamalar dikkate alınarak yabancı bir kimse tarafından satın alım işlemleri gerçekleştirilmelidir.