Ayasofya'nın ibadete açılmasının yankıları devam ediyor. Şimdide yeni bir kriz ortaya çıktı, iddialara göre UEFA Türk ve Yunan takımlarını Şampiyonlar liginde eşleştirilmeyecek. Yunan basınının ortaya attığı iddiaya göre Şampiyonlar ligi ön elemelerinde Türk ve Yunan takımları eşleşmeyecek

Bilgi UEFA Yetkilisinden

Ayasofya'nın yeniden ibadete açılması Türkiye ve Yunanistan arasında krize neden olmuştu, şimdi yaşanan bu kriz futbola da sıçradı. Söylentilere göre UEFA Şampiyonlar ligi ön elemelerinde Türk ve Yunan takımları eşleşmeyecek. Bu kararın resmileşmesi halinde Beşiktaş Yunan takımı POAK ile eşleşmeyecek.

Şampiyonlar liginde bu sene ön eleme oynayacak olan Beşiktaş, kararın kesinlik kazanması halinde Selanik ekibi PAOK ile eşleşemeyecek. Haber şuan kesinlik kazanmadı ama haberin bir UEFA yetkilisinden geldiği konuşuluyor. Haber kesinlik kazanırsa PAOK takımı sadece Viktoria Plzen ve Rapid Bükreş ile eşleşecek.

Daha Önce Uygulanmıştı

Şuan söylentiden ibaret olan haber daha kesinlik kazanmadı. Fakat böyle bir kararın daha önce alındığı biliniyor. Daha önce Kırım'da yaşanan olaylar nedeniyle Rusya ve Ukrayna temsilci eşleşmeleri engellenmişti. Ayrıca Ermenistan- Azerbaycan ve Sırbistan- Kosova takımları için böyle bir karar alınmıştı.