Mehmet Barlas'ın sorularını yanıtlayan Zaman gazetesinin liberal kalemlerinden Etyen Mahcupyan, çözüm sürecini değerlendirdi. Hükümetin olası gelişmelere ne kadar hazırlıklı olduğunu sorgulayan Mahcupyan, CHP'de yaşanan iç çatışmayı da yorumladı.
 
ÇÖZÜM YANLILARI VE KARŞITLARI YENİ ANAYASA'DA ÇARPIŞACAK

 
Kürt sorununda gelinen süreçte AKP ile Kürt hareketinin çözüm noktasında buluştuğunu belirten Zaman yazarı, CHP'nin ise süreç üzerinden kendi iç çatışmasını netleştirdiğini savundu. "Sürecin tarafları derken AKP ve BDP'yi aynı tarafta olduğunu görelim. Sabote olacaksa bu cepheden gelmeyecek" diyen Mahcupyan CHP'ye işaret etti. "Sürece karşı olan taraf ile AKP-BDP cephesi yeni anayasa zemininde karşı karşıya gelecek" diyen Mahcupyan, AKP'nin CHP'nin desteğini alamaması durumunda çok zor durumda kalacağını kaydetti.
 
CHP'DEKİ İÇ ÇATIŞMAYI KESİN ŞEKİLDE ULUSALCILAR KAZANDI

 
CHP içindeki "sosyal demokrat" damar ile "ulusalcı" damar arasındaki çatışmanın ulusalcıların zaferiyle sonuçlandığını iddia eden Mahcupyan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun da bunu tasdik ederek, ulusalcıların yanında yer aldığını söyledi. Ergenekon süreciyle birlikte CHP'nin laik çevreler için tek çatı haline geldiğini ve çok daha fazla önem kazandığını kaydeden Zaman yazarı, "bu nedenle CHP'den vazgeçmeyecekler" dedi.
 
ULUSALCILAR CHP'DEKİ DİĞER KANATTAN SAHA SAĞLAM DAHA NET

 
"Belki tabanda durum farklı olabilir ancak, CHP'nin yönetim kademlerinde ilerledikçe ulusalcıların kesin şekilde hakimiyet kurduğunu görüyoruz. Kaldı ki ulusalcılar daha sağlam bir ideolojik yapıya sahip. Ne istediklerini daha iyi biliyorlar, siyah beyaz ayrımı yapabiliyorlar, daha fazla politik deneyime sahipler, daha net bir gelecek tahayyülüne sahipler."