Twitter'dan Bediüzzaman Said Nursi ile ilgili açıklamalar yapan CHP İstanbul Milletvekili Tunay, takipçilerine Risale-i Nur okuyun çağrısında bulundu.

23 Mart Said Nursi'nin vefat yıldönümü nedeniyle Tunay Bediüzzaman Said Nursi'yi rahmetle andığını ifade etti. CHP'nin gündemine bomba gibi düşecek ifadelerde kullandı.

CHP Milletvekili Faik Tunay Twitter hesabından paylaştığı eleştirilere karşı mesajında ise şu ifadeler yer alıyor;

"Biz büyük değerleri ne yazık ki hep kaybettikten sonra anlarız, aslında insanoğlu böyledir. Dünya'nın her yerinde ama bizim toplumumuzda. Bu huy daha yaygındır, İslam için, ülke için hiçbir şey beklemeden çabalayan ve bunu çağının çok ilerisinde görüş ve vizyonla yapan Bediüzzaman Said-i Nursî'yi rahmetle anıyorum. Önyargı ile yaklaşanların hakkındaki kitapları ve tabiki Risale-i Nur'u okumalarını tavsiye ediyorum, ondan sonra daha objektif yorum yapacaklarını düşünüyorum."

Resmi Tarih Yerine Farklı Tarihi Tavsiye Etti


CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay yapılan eleştirilere kaşın verdiği bir diğer cevapla daha fazla dikkat çekti.

Tunay'ın o ilginç cevaplarından biride, takipçilerine resmi tarihi değil, farklı tarihi okumaları gerektiği tavsiyesiydi...

Tunay'ın o cevabı şöyle;

"Mevzu ölenin arkasından rahmet okumak ve hayırla yad etmekse dünya karşımda olsa yine rahmet okurum, sevgiler. Bu klasik nakarat daha doğrusu empoze edilen tarih farklı kaynakları da okursanız göreceksiniz ki resmi tarihin içinde şaşılacak, "biz ne biliyormuşuz aslında neymiş vay be" diyeceğimiz şeyler var bütün mesele biraz sınırları zorlamak, okumak. Sevgiler."

Kaynak: Beyaz Gündem