Kapalı kadınların kombinlerinde en çok ilgi gören parça elbette şal ve eşarp oluyor. Yanlış şal ve eşarp seçimi sonucunda giyim kombini ne kadar başarılı olursa olsun, neticede olumsuz bir görünüm elde edilebiliyor. Bu tür olumsuz bir durum yaşanmaması için şal ve eşarp seçimine çok dikkat etmek gerekiyor. Kadınların kendi tarzına ve kombinine uyan şal ve eşarbı bulabilmesi aslında çok kolay. Çünkü günümüzde şal modelleri o kadar çok çeşitlendi ki, artık şal ve eşarp mağazalarında herkes rahatlıkla kendi tarzını yansıtan bir parça bulabiliyor. Ancak başarılı kombinler için şal ve eşarp seçerken birtakım şeylere dikkat etmek gerekiyor. İşte bu yazımızda özellikle cilt renginize göre size şal ve eşarp seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğinden bahsedeceğiz. Çoğu kişiye önemsiz gibi görünse de aslında cilt rengimize göre tercihler yapmak, estetik görüntü açısından çok etkilidir.

 Öncelikle şal türü ne olursa olsun cilt rengine göre şal seçimi büyük önem taşımaktadır. Örneğin; pıt pıt şal veya abiye şal da söz konusu olsa, sizin cilt renginize uyumlu olmalıdır. Eğer açık renkli bir cildiniz varsa koyu renkli şallar sizde daha çok dikkat çekecektir. Açık renkli ciltlerde açık tonlar kişiyi biraz daha solgun gösterebilmektedir. Bu yüzden şal ve eşarp seçimlerinde buna dikkat edilmelidir. Ancak koyu renkli bir cildiniz varsa açık tonlardaki şal ve eşarplar sizde çok güzel duracaktır.

 Koyu renkli cildi olan kadınların koyu renkli şal kullanımından kaçınmaları büyük önem taşımaktadır. Koyu renkli kişi koyu renk şal kullandığında bu ortaya daha da koyu ve karanlık bir görüntü çıkartabilir. İlla koyu renkli şal ve eşarp tercih edilecekse muhakkak desenli olması gerekmektedir. Bu tip ufak detaylara dikkat edildiğinde hem tesettür hem şal hem de eşarp kombinleri çok daha uyumlu olmaktadır. Aksi takdirde kişi nedenini bilmediği bir şekilde aynadaki görüntüsünü beğenmemektedir. Ayrıca sağlık için de pamuklu şal kullanımına özen gösterilmelidir. Özellikle hassas ciltler için bu durum büyük önem taşımaktadır. Sizler de başarılı kombinler yapmak istiyorsanız bu yazımızda bahsettiğimiz ufak tefek detaylara dikkat etmelisiniz.