İlahilerin büyülü notalarında günlük hayatın omuzlarınıza yüklediği tüm sıkıntılardan kurtulmak ve ruhunuzu arındırmak isterseniz gibi ilahileri parmak uçlarınıza taşıyan siteler sayesinde mp3 şeklinde bu ilahileri indirmenize de olanak sağlanmaktadır. Günümüzde artık ne yazık ki insanlar hayatın hızlı akan temposu nedeni ile dini inançlarını tam olarak yerine getirememekten şikayetçidir. İşte ilahiler tam bu noktada devreye girmekte, ilahi dinleyen kişilerin dini duyguları aktif hale gelerek adeta imanları tazelenmektedir. Yine ilahilerin sakinleştirici etkisi sayesinde dinleyen insanların ruhları dinlenmekte ve kişinin kendisini daha huzurlu hissettiği görülmektedir. Bu nedenle depresif ruh haline sahip olan kişilerin ilahiler dinlemeleri ve bu sayede içlerinin huzurla dolmasını sağlamaları önerilmektedir. İlahiler dinleyen kişinin hem manevi duygularını güçlendirmekte hem de daha huzurlu bir ruh haline bürünmelerini sağlamaktadır.

İlahiler Neden Huzur Verir?

İlahileri dinlemenin verdiği huzur tartışmasız kabul edilen bir gerçektir. Kişinin manevi duygularını beslemesi, sözlerde geçen mesajların açık ve net olması gibi sayısız nedene bağlı olarak ilahilerin kişinin huzur duymasına neden olduğu kabul edilmektedir. Yani ilahi indir aramalarının sonucunda kendinize hazırlayacağınız özel arşiviniz sayesinde ruhunuzun istediğiniz her an huzurla dolmasını sağlayabilirsiniz. Üstelik günümüzde bu amaç doğrultusunda internetten hizmet veren özel siteler ile tüm bu işlemleri ücretsiz olarak yapabilir, hiçbir şekilde para ödemeden kendi kişisel arşivinizi oluşturmanın mutluluğunu yaşayabilirsiniz. Sadece tubeilahi yazarak ulaşacağınız bu sitelerin kalitelileri sorunsuz bir şekilde arşivinizi oluşturmanızı sağlayacak, aynı zamanda geniş arşivleri ile de aradığınız her ilahiyi çok daha kolay bir şekilde bulmanızı güvence altına alacaktır.

İlahi Dinlemenin Dindeki Yeri 

İslam dininde müzik dinlemenin haram olduğunu açıkça gösteren bir ayet bulunmamakla beraber bazı durumlarda müzik dinlemenin caiz olmadığı belirtilmektedir. Özellikle de dinlenen şarkılarda geçen sözler nedeni ile bazı şarkıları dinlemek gerçekten caiz değildir. Aynı sorun ilahi dinle mp3 olarak indirebileceğiniz bazı ilahilerde de bulunmaktadır. Ne yazık ki bazı ilahilerde dahi geçen sözlerde ne yazık ki Allah'a şirk koşulması, yine şarkıların büyük bir bölümünde zinanın özendirilmesi gibi son derece sakıncalı sözlerde geçmektedir. Bu nedenle müzik dinlemek yerine ilahi dinle keyfini de en güzel şekilde yaşayacaksınız.