Kendi markasını yaratmanın heyecanını yaşayan tüm girişimciler için hem keyif verici hem de çetrefilli olan logo yaratma süreci, markanızı doğru yansıtabilmek için oldukça önemlidir. Dahil olmayı düşündüğünüz pazarda etkin rol oynayabilmek adına, hem çizginizi doğru yansıtmalı hem de kullanıcıya ürünü doğru anlatan bir logo seçmek, rakiplerinizin bir adım önünde olmanızı sağlar. Bu heyecanlı süreçte uzun mesailer harcanan logo tasarımının hem sizi tatmin etmesi hemde oldukça net bir şekilde dizayn edilmesi önemlidir. Logo yaratma aşamasında, rakip araştırması yapmak önemli. Özgün olmanın yanı sıra, fikir edinebilmek ve ilham almak fikrinizi geliştirmenize yardımcı olur. Bu araştırma, yaratım sürecinde sizi besler ve çok farklı fikirler ortaya çıkarmanızı sağlar. 

1.    Yalın Olmalı

Ürününüz ne olursa olsun, logonuzun net ve anlaşılır olması çok önemlidir. Marka isminizden bağımsız olarak düşünülmesi ve yaratılması gereken logo, ilk bakışta göz yormayan ve basic bir tasarıma sahip olmalı. Dünyaca ünlü Apple ve Nike markalarına bakıldığında tasarımlarının elma ve tikten oluştuğunu görüyoruz. Bu da demek oluyor ki, markanın akılda kalıcılığı ve ilk bakışta algılanabilmesi için oldukça yalın bir görseli olmalı.

2.    Renk Uyumu Yakalanmalı

Markanızı yansıtan bir logo yaratmaya başladığınızda, logoyu ortaya çıkaran ve daha etkileyici hale getiren unsur renkler oluyor. Doğru bir renk uyumu yakalamak, markanızı daha niş ve özgün bir şekilde yansıtmanızı sağlar. Bu aşamada aklınızdaki belli bir renkte ısrarcı olmamak da fayda var. Bu aşamada profesyonel bir logo tasarım platformunu incelemek de fayda var. Bunu en yalın ve etkin bir şekilde sunan ve geniş renk yelpazesini inceleyebileceğiniz Canva, size fikir verebilir. 

3.    Fikrinizi Geliştirin

Logonuzu tasarlamaya başladığınızda buz dağının görünen kısmını tamamlamış olursunuz. Ancak bu aşamada logonuzu en iyi şekilde optimize edip, estetik bir görünüm kazandırmak için logonuzu geliştirmeniz gerekiyor. Kullandığınız renklerin logoyu olabildiğince ön plana çıkaran ve göz alıcı line lar ile etkileyici bir şekilde sunulması önemli. 

4.    Doğru Yazılı Stili Seçilmeli

Markanızı doğru yansıtan bir logo belirledikten sonra, doğru yazı stili ile logonuzu tamamlamanız gerekir. Yazı stili belirlerken logonuz ile bir bütünlük yakalamaya özen göstermelisiniz. İdeal büyüklük ve font ile logonuza son dokunuşu yapabilirsiniz. Eğer yazınızı logonuza entegre ederek bir bütünlük yakalamak isterseniz, Brandcrowd bu konuda size yardımcı olacaktır.