Uzun zamandır FETÖ soruşturması adı altında 143 şüpheli bireyin göz altına alınmasına karar verildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı üzerinden takip edilen terör örgütü soruşturmaları kapsamında göz altı kararları verildi. Başta Ankara olarak, 43 il içerisinde göz altı alımları yapıldı. Son zamanlar da yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında 102 mahrem imam belirlendi.

Emniyet İçerisinde 15 Şüpheli

Örgüt içinde bulunan emniyet mensupları da göz altı kararına alındı. Emniyet içinde belirlenen 15 şüpheli birey belirlendi. Bu 15 şüpheliden 8 tanesi birinci sınıf, 1 tanesi ise ikinci sınıf emniyet müdürü yer almakta. 15 şüpheliye ilişkin analiz çalışmaları sonucunda ise mahrem imamlar ile bağlantılı oldukları tespit edildi.

Ayrıca emniyet üzerinde yet alan bu çalışanların daha önce de kamu kuruluşlarından alındığı belirlendi. Göz altına alınan bireylerin uzun süredir hücre evlerinde yer aldığı tespit edildi. Sıklıkla kaldıkları evleri değiştiren örgütün mensuplarının Bylock uygulaması kullandıkları tespit edildi. Uygulama kullanan ve daha önce kamu dan ihracat edilen 16 şüpheli belirlendi. 43 il içinde yapılan dev operasyon sonucunda 143 kişi göz altına alındı.

Kaynak: Beyaz Gündem (Betül Akın)