İzmir belediye başkan adaylığı için yarışacak olan Figen Baz, sağlık sektöründe girişimleriyle imza attığı başarılarıyla tanınıyor. Cumhuriyet Halk Partisi'nin yerel seçimlerde kadın adaylara geniş yer vermesi bekleniyordu. Ancak, başarılı bir iş kadını olan Figen Baz ismi pek çok kişi için sürpriz oldu.

İzmirli Kadın Girişimci

Figen Baz 1966 İzmir Karşıyaka doğumludur. 15 yıldır İzmir’de faaliyet gösteren Ekol Hastanesi’nin ve Duymer İşitme Cihazları’nın sahibi ve kurucusudur. Bir Avukat, biri Halkla İlişkiler Uzmanı iki oğlu bulunan Figen Baz, Opr. Dr. Mehmet Baz’ın da eşidir.

Bosna kökenli bir aileden gelen Figen Baz’ın babası yıllarca Çiğli’de doktorluk yapan ve Boşnak Salih olarak tanınan Dr. Salih Salnur’dur. Aynı zamanda Ekol Sanat Galerisi’nin de sahibi olan Figen Baz, sanat çevrelerinde de yakından tanınıyor.

İş hayatı ve sosyal yaşamdaki faaliyetleriyle bilinen Figen Baz ailesi ile birlikte bugüne kadar Çiğli’de sağlık alanında önemli yatırımlar yaptı. Son yıllarda aile olarak Seyrek yolunda aldıkları 50 dönüm arazi üzerinde üniversite kurma çalışmalarını yürütüyor.

Aile Hayatına Önem Veriyor

Önemli başarıların sahibi olan Baz, aile hayatında da mutluluğu yakalamış. Yoğun çalışma temposuna rağmen eşine ve iki çocuğuna vakit ayırmayı ihmal etmeyen Figen Baz, onlardan enerji aldığını söylüyor. Her hafta aile görüşmeleri olduğunu belirten Baz, birbirlerine her koşulda destek verdiklerini de söylemeyi ihmal etmiyor. İş hayatında yakaladığı başarıyı, ailesiyle ilişkileriyle dengeleyen Figen Baz, İzmir’de  güçlü iş kadınlarından.

Sanata Değer Veriyor

Ekol Sanat Galerisi'nin kurucusu olan Figen Baz, sanatı ve sanatçıyı her zaman desteklemek gerektiğine inanıyor. Pek çok sanat eserinin sergilendiği galeride, önemli sanatçıların eserlerine de yer veriliyor. Yatırımlarını sanattan yana da kullanan Figen Baz, yeni bir hastane ve üniversite açmayı planladıklarını anlatıyor. Pek çok farklı sektörde faaliyetlerine devam eden Figen Baz, pek çok çevrede de tanınan bir isim olmayı başarmış.