Diş etinin rahatsızlığı çok ciddi ve ileri seviyeye geldiği zamanlarda diş etleri kadar dişlerde tehlikeye girmektedir. Periodontal hastalıklar ileri aşamalara geldiği zamanlarda dişleri çevreleyen kemik dokuları hasar görmekte ve aşınmaya başlamaktadır. Kemik dokusu hasar gördüğü zaman diş özü ve diş kökü sallanmaya başladığı gibi diş kaybına kadar neden olmaktadır. Cerrahi yöntemler kullanılmadan periodontal tedavi yöntemleri ile kontrol altına alınması durumu kısıtlı hale geldiğinde bu durumlarda periodontal cerrahi yöntemi devreye girmektedir. Periodontal cerrahi işlemleri arasında en sık başvurulan yöntem ise flab operasyonu olmaktadır. Flab operasyonu Gebze diş hastanesi tarafından başarılı ve güvenli şekilde yapılan tedavi yöntemleri arasında yer almaktadır. Bu yöntem sayesinde diş eti rahatsızlıkları ve buna bağlı diş kayıplarının önüne geçilmektedir.

 Flab Operasyonu Nedir?

 Flab operasyonu günümüz dünyasında gelişen teknoloji ile diş eti ceplerinin tedavi edilmesi yöntemi olarak öne çıkmaktadır. Flab operasyonu diş eti ceplerinin düzeltilmesi ve diş etlerini eski sağlıklı formuna kavuşturulması için Gebze diş hastanesi ile yapılan tedavi yöntemi olmaktadır. Diş eti cepleri diş etinde yer almakta ve diş eti dokusunun dişte dişten ayrılmasını sağlayan bir yapı olmaktadır. Bu oluşan durum, zararlı bakterileri üretmeye başlar ve temizlenmesi mümkün olmayan bir alanın oluşmasına olanak vermektedir. Bakteriler, dokularda deforme oluşmasına yol açmakta ve diş etlerinde hassasiyet ve kanamaya bununla birlikte ağrıya neden olmaktadır.

 Flab Operasyonu Neden Yapılır?

 Flab operasyonunun en temel amacı diş eti ceplerinin normal formuna kavuşmasını sağlamaktır. Flab operasyonu diş eti sağlığını korumak ve tedavi etmek adına yapılan en faydalı ve başarılı tedavi yöntemi olmaktadır. Özellikle hassas diş etine sahip kişilerde oluşan deformeyi en doğru ve yan etkisiz şekilde gidermek amacı ile Gebze diş hastanesi tarafından flab operasyonu işlemi yapılmaktadır.

 Flab Operasyonu Nasıl Yapılır?

 Flab İngilizcede kanat ya da kanatçık anlamına bu gelmektedir. Flab operasyonu lokal anestezi altında yapılmaktadır. Bu işlemden sonra dişi diş etinden ayırmak için küçük kesi açılmaktadır. Bu kesi küçük kanat halinde olmakta ve diş, diş eti ve kemik dokusu tedavisi yapılmaktadır.