Gaziosmanpaşa Meydanı'ndaki olay saat 15.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre 1'i kadın 2 kişi, 1 polis ile 2 vatandaşı yaraladı. Yaralılar olay yerinin yakınındaki bir özel hastaneye kaldırıldı. Başından yaralanan polis memuru Ali Taştan kaldırıldığı hastanede şehit oldu.
Gaziosmanpaşa'da silahlı saldırı da yaralanan polis memuruna müdahale için olay yerinin yaklaşık 150 metre ilerisindeki özel bir hastaneden sedye getirildi. Yaralı polis sedyeye konuldu. Meslektaşları ve sağlık ekibinin sedye üzerinde müdahalesiyle hastaneye götürülen polis memuru buradaki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Kaçmak isteyen saldırganlardan kadın olanı kısa sürede yakalandı, diğer saldırgan ise kaçmayı başardı. Yakalanan 17 yaşındaki saldırganın üzerinden bomba çıktığı iddia edildi.
Polis kaçan saldırganı yakalayabilmek geniş çaplı operasyon başlattı.
Olay yerine gelen İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çapkın, "Yolda yürüyen adliyeyeye giden bir polis arkadaşımız terörist tarafından başına ateş edilmek suretiyle maalesef şehit oldu. Terörist de kaçarken etrafa ateş ederken 3 vatandaşımızı yaraladı.  Yine polis tarafından yakalandı. Üstünde de 1 silah ve 1 el bombası çıktı. Söyleyebileceklerimiz bunlar. Şimdilik tek kişi görünüyor. Sanık bayan. Açık kimliği belli. Hafif şekilde yaralı. Vatandaşlarımız da hafif şekilde yaralı" diye konuştu.
Saldırı sonrası gözaltına alınan saldırganın getirildiği polis merkezine bomba imha uzmanları geldi. Özel giysilerini giyen ekipler saldırganını çantasında olduğu belirtilen bombayı inceledi.
İki vatandaşın durumu iyi
Gaziosmanpaşa'daki silahlı saldırıda yaralanan iki vatandaşın tedavilerinin sürdüğü, sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Avrupa Şafak Hastanesi Başhekim Yardımcısı Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Fikret Sancak, gazetecilere yaptığı açıklamada, olayın hastanenin 150 metre yakınında meydana geldiğini söyledi. Acil servis ekibinin olay yerine giderek yaralıları hastaneye getirdiğini anlatan Sancak, "Polis memurunun genel durumu kötüydü. Başında ve sırtında olmak üzere 4-5 kurşun giriş-çıkışı vardı. Acil odasında müdahale yaptık. Birkaç kez kalbi durdu, çalıştırdık. Tüm müdahalelere rağmen kurtaramadık, başımız sağ olsun" dedi.
Mustafa Ülgen ve Hüseyin Kütüklü adlı vatandaşların da olay sırasında bacaklarından ve ayak bileklerinden yaralandığını aktaran Sancak, yaralıların tedavilerinin sürdüğünü, durumlarının iyi olduğunu belirtti. Sancak, silahlı saldırıya tanık olan Saliha Kaya adlı vatandaşın da olayın etkisiyle şoka girdiğini, bu vatandaşa da ayakta tedavi uygulandığını kaydetti.
Saldırgan emniyette
Öte yandan Mücahit Daştan'ı şehit eden, kaçmaya çalışırken çevreye ateş açarak 2 vatandaşı da yaralayan Nazan A'nın gözaltında tutulduğu Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlandı. Geniş güvenlik önlemleri altında emniyetten çıkarılan Nazan A, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi.
Terör örgütü üyesi olduğu öne sürülen Nazan A'nın emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.
Kaynak: DHA