Küresel çapta gönüllü faaliyetler düzenleyen sivil toplum kuruluşlarının ve lösemili çocukların hayatına dokunan Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) partnerliğinde geniş çalışma alanına ulaşan proje paylaşım platformu, gençler için yeni fırsatlar sunmaya devam ediyor. Ulusal ve uluslararası alanda düzenlenen gençlik çalışmaları, yurtdışı eğitim ve projeler, ulusal düzeydeki kurum ve kuruluşlar tarafından organize edilen faaliyetlerin ortak platformda toplanması ve kullanıcıların kolayca erişebilmelerini sağlamak amacıyla kurulan oluşum, pandemi sürecinde de ulaştığı kullanıcı skalası ve özgün içerikleriyle önemli bir girişimcilik ürünü oldu. 

İnsanlığın ortak bir çabayla mücadele yürüttüğü COVID-19’la birlikte birçok parametrede değişiklikler görüldü. Neredeyse bütün alanlarda alternatif çözümler üretilerek hizmet ve çalışmaların aksamadan kitlelere ulaşması için verilen çabaya kayıtsız kalmamak adına ülkemizde de yeni bir platform kuruldu. Alternatif çözümler üretmek adına online platformlara taşınan yüzlerce sektör gibi gençlik çalışmaları alanında da kullanıcılar sıklıkla arama motorlarına rağbet gösteriyor. Türkiye’deki gençlerin proje ve faaliyetlere; burs, staj ve iş fırsatlarıyla birlikte küresel çapta organize edilen Erasmus+, EVS ve benzeri önemli programlara bir arada ulaşabilecekleri proje paylaşım platformu, gençler için önemli fırsatlar sunuyor. Araştırmalar gösteriyor ki yüz binlerce kullanıcı sanal ortamda “Erasmus+, Türkiye ve yurtdışında eğitim, staj imkânları, online toplantılar, webinar, eğitimler” gibi alanlara ilgi gösteriyor. Oluşan bunca talebe yönelik içerikler geliştiren ve kullanıcıların kolayca ulaşabilmesini sağlayan platformla birlikte gençlik alanındaki yüzlerce içerik bir alanda toplandı.

Türkiye’deki gençler tarafından hayata geçirilen dijital paylaşım platform, ulaştığı içerik kalitesi ve ziyaretçi ortalamasıyla birlikte ihtiyaç duyulan hizmeti sağlamanın gururunu yaşıyor. Kurum-kuruluş ve sivil toplum işbirlikleriyle hizmet ağını gün geçtikçe arttıran Youth Projects Group, gönüllü olarak başlattığı sürecin büyüyerek devam etmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Gönüllülük Faaliyetlerine İlgi Artıyor!

İnsanlığın ortak bir mücadele vererek çözüm aradığı yeni tip koronavirüs (COVID-19) sürecinde milyonlarca kişi online platformlar üzerinden gönüllülük faaliyetlerine ulaşmaya çalışıyor. Sosyal yaşamlarını sürdürmek ve karantina süreçlerinde vakitlerini keyifli şekilde geçirmek isteyen milyonlarca insan online içeriklere ilgi gösteriyor. Gönüllü faaliyetlere erişebilmek için arama motorlarına içerikleri sorgulatan kullanıcılar içerikleri dağınık şekilde buluyorlar. Erasmus+ veya benzeri içerikleri sorgulatan kullanıcılar ya bekledikleri içeriklere ulaşamıyor ya da bu içerikleri dağınık yerlerde bulabiliyorlar. Benzer şekilde ulaşılan içeriklere dair yeterli bilgi sahibi olunmadığı anlarda proje ve hizmetlere ulaşıp yararlanabilme noktasında da yeni problemlerle karşılaşılabiliyor. Kişilerin kendilerini geliştirebilme ve fırsatlardan yararlanabilme haklarının zorlu bir arama sürecine takılması yeni bir ihtiyacı da beraberinde getiriyor. Kurulan yeni dijital platformla birlikte ilgili alana dair güncel faaliyetler paylaşılıyor, kullanıcıların faaliyetlere ulaşabilmeleri adına özgün içeriklerle yönlendirmeler sağlanıyor. Böylelikle gönüllülük faaliyetlerine gösterilen ilgi uygun içerikler sayesinde kişiler için birer rüya olmaktan çıkıp bir adım uzakta olan bir amaca dönüştürülüyor.

Temas Noktaları ile Etki Alanı Genişletiliyor!

Ülke genelinde düzenlenen faaliyetler için ulusaldaki kurum ve kuruluşlarla iletişimde kalınarak uygun içeriklerin kaynağından aktarılması sağlandığı gibi uluslararası alanda uygulanan faaliyetler için de temas noktaları belirlenerek çalışmalara yönelik gerekli adımlar atılıyor. Türkiye genelinde lösemili çocuklar yararına çalışmalar yürüten ve bu yolla binlerce çocuğun hayatına dokunan Lösemili Çocuklar Vakfı’nın (LÖSEV) büyük desteği başta olmak üzere birçok kuruluşun da katkı sunduğu platform, gönüllü olarak ürettiği içeriklerle büyük ilgi görüyor. Devlet destekli yürütülen çalışmalar, Avrupa Birliği fonlarıyla hayata geçirilen gençlik projeleri, özel teşebbüslerin uyguladığı faaliyetlerle birlikte güncel olan ilanlar, imkânlar ve ihtiyaç duyulan tüm içerikler etkili bir çalışmanın ürünü olarak kullanıcıların hizmetine sunuluyor.

Kısa Zamanda Büyük Bir Kitleye Ulaşıldı!

Youth Project Group’u kuran ve çalışmaları koordine eden Taha DOĞANAY, “Pandemi süreci sırasında ve süreç sonunda insanların yaşamlarını kolaylaştırıp verimli vakit geçirebilecekleri bir paylaşım platformu kurduk. İnsanlığın ve devlerin ilk defa ortak bir mücadele zemininde buluştuğu süreçte isteğimiz, hiçbir karşılık beklemeden insanların kendilerini geliştirebilmeleri ve pandemi süreciyle başlayan yeni yaşam algısını doğru hizmetlerle zenginleştirmekti. Başlatılan bu çalışmaya zamanla Türkiye’nin farklı bölgelerinden genç destekçiler de bularak değerli bir çalışmayı sürdürüyoruz. Amacımız gençlerin hem ülkede hem de dünyada olup biten faaliyetlere ulaşmasını, bu faaliyetlere dahil olabilmesini ve gençlik çalışmalarına dair bilgi stoklarını geliştirebilmelerini mümkün kılmak. Umarım bu çalışma daha da ileri noktalara taşınarak ülkemiz ve insanlık adına çok daha değerli yerlere ulaşır. Bu anlamda başından beri verdiği samimi ve büyük destekten dolayı LÖSEV başta olmak üzere yurdun hemen her bölgesinde faaliyetler düzenleyen kurum ve gönüllü kuruluşlara da ayrıca teşekkür ederim.”