Ramazan Hoca olarak bilinen ve şuan Elazığ Şehir Hastanesi'nde akıl sağlığı nedeniyle yatan ve kamuyounda tımarhaneye atıldığı yönünde söylemler bulunan kişinin deli olup olmadığı konusunda ki tartışmalar gündemde ki yerini koruyor.

RAMAZAN HOCA GERÇEKTEN DELİ Mİ?

Birçok kişinin psikiyatrist edasıyla kendisini deli olarak nitelendirdiği Ramazan Hoca isimli şahıs, bölgedeki Ulu Camii avlusunda gelen insanlara kendince Allah'ı anlatmaya çalışan birisi olarak tanınıyor. Özellikle açık bir şekilde camii içerisine giren turist kadınlar ve erkek arkadaşlarının rahatsızlık duyduğu ifade edilen Ramazan Hoca'nın gerçekten deli olup olmadığı hakkında ise görüşen ve hatta kendisi ile röportaj yapan Hayal Hanem kuruluşu bilgi verdi.

RAMAZAN HOCA O HADİS İLE HATIRLANIYOR

Ramazan Hoca'nın akıl sağlığı gerekçesiyle hastaneye yatırıldığı bilgisinin kamuoyu gündeminde önemli yankı bulmasıyla paylaşılan hadisler dikkat çekiyor. En çok gündeme ilişkin ise şu hadis-i şerif paylaşıldı;

Ebu Said el-Hudrî anlatıyor, Peygamberimiz (a.s.m) şöyle buyurdu: “Allah’ı öyle çok zikredin ki, tâ -insanlar- size mecnun/deli desinler” (Ahmed b. Hanbel, 3/68; Hâkim, 1/499; Mecmau’z-Zevaid, 10/16).