Günlük nemlendirme sağlıklı ciltler için hayati önem taşır, ancak bazıları bunu estetik olarak eğimli bir alışkanlık olarak düşünür. Cildimiz vücudun en büyük organıdır ve genç, lekesiz, sağlıklı kalmak için düzenli dikkat gerektirir.

Nemlendirici Olarak Ne Kullanılır

Düzenli olarak losyon ve nemlendirici kullanmak, iyi bir cilt bakım rejiminin bir parçası olmalıdır, ancak bazıları diğerlerinden daha iyidir. Gün boyunca cildinizi korumak için 15 SPF içeren bol miktarda vitamin içeren bir losyon seçin. Ayrıca yağsız, komedojenik olmayan (gözenekleri tıkamayan), alerji ve dermatolog tarafından test edilmiş losyonları kullanın.

· A vitamini ve B5 vitamini sıkılığı arttırır ve nem seviyesini arttırır.

· Antioksidan C ve E Vitaminleri cildin korunmasına ve cildin zarar görmesine karşı mücadeleye yardımcı olur.

· PABA içermeyen SPF 15 güneş koruyucuları, hatların ve kırışıklıkların önlenmesine yardımcı olur.

Ne Zaman Nemlendirilir

Nemlendiriciyi kullanmak için en önemli zaman banyo, tıraş veya pul pul dökülmeden sonradır. Bazıları için bu günde iki kez olabilir. Duştan sonra nemlendirme çok önemlidir, çünkü sıcak su tüm nemi ve yağları cildinizden ayırır ve kuru kuru bırakır. Sıcak su rahatlatırken cildinize zarar verir. Nemlendirici kullanmayı asla atlamayın.

Nemlendirici Cildin Genç Kalmasına Yardımcı Olur

Yüzünüzdeki, kulaklarınızdaki, boynunuzdaki ve göğsünüzdeki cilt çevresel değişikliklere karşı çok hassastır ve vücudun cilt kanseri geliştirdiği en sık görülen bölgeleridir. Bu cilt bölgeleri ayrıca vücudun diğer bölgelerinden daha hızlı hücre döker ve bu nedenle kendini onarmak için neme ihtiyaç duyar, bu da genç cilt hücrelerinin yüzeye çıkmasını sağlar. Ayrıca, losyon uygulanırken kullanılan masaj etkisi, kan dolaşımını ve yeni hücre oluşumunu uyarmaya yardımcı olur.

Nemlendirici Cilt Sorunlarını Azaltır - Her gün nemlendirmek aşırı kuruluk veya yağlılık geliştirme şansını azaltabilir. Her iki uç da cilt için zararlıdır ve akne gibi yaygın cilt koşullarına neden olur.

Diğer Cilt Lekelerini Gizler - Günlük nemlendirici kullanmak cildin lekelerinin kamufle edilmesini sağlar. Çünkü nemlendirme cildin hafif bir parlaklığa sahip olma eğilimindedir.

Nemlendirmenin Önemi

Nemlendirmenin sağlıklı ciltler için neden önemli olduğunu ele aldığımıza göre, bu hızlı ipuçları doğal ışıltısını korumanıza yardımcı olacaktır:

Su sıcaklığını izleyin - Sıcak duşlar ve banyolar cildiniz için iyi değildir. Daha kısa bir süre ve ılık suyla duş alın. Cildinizdeki farkı göreceksiniz.

Duştan sonra cildinizi kuru ovalamak yerine cildinizi hafifçe kurulayın. Cildi kurutarak cildinizi nemlendirdiğinizde daha fazla nem tutacaktır.

Daha fazla su için - cildinizin aldığı nem de vücudunuzdan gelir. Her gün en az 8 bardak su için!

Hafif sabunlar ve deterjanlar kullanın - cildinizden alkol şeridi içeren doğal sabunlar ve şampuanlar. Aloe mineralleri ve vitaminleri olan hafif, kokusuz bir temizleyici tercih edin.

Ellerinize ekstra dikkat verin - eller kuru bir çevrenin etkilerini vücudun diğer kısımlarından daha fazla gösterir. Her el yıkamadan sonra el kremi uygulayın.

Dış mekanlarda güneş kremi  kullanın - cildinizi güneşin zararlı UV ışınlarından korumaktan daha fazla koruyamaz. Dış mekan aktivitelerinize bağlı olarak düşük veya yüksek SPF güneş koruyucu kullanın.

Dudak balsamını düzenli olarak uygulayın. Kuru, çatlamış dudakların iyileşmesine yardımcı olur. Dermatologlar, SPF'si en az 30 olan bir dudak balsamı kullanmanızı önerir. Bu, dudaklardaki yaşlanma ve cilt kanseri belirtilerini azaltmaya yardımcı olabilir.