Hem kullanım açısından hem de estetik bir görünüm sağlaması adına sıklıkla tercih edilen havuz merdivenleri, uzun süreli kullanım sonucunda ne yazık ki paslanmakta ve sağlık açısından risk teşkil edebilmektedir. Bu noktada havuz giriş ve çıkışlarda kolaylık sağlaması amacıyla tercih edilen havuz merdivenlerinin detaylı temizliğinin yapılması oldukça önemli olmaktadır. Özellikle paslanmaz havuz merdivenlerine yer vermeniz hijyeni sağlamanız açısından önem arz edecektir. Paslanmaz merdivenlerde özel madde kullanımına yer verilmesi sebebiyle h,hiçbir şekilde klordan etkilenmeyecek ve paslanmayacaktır. Ayrıca birinci kalite paslanmaz havuz merdivenleri, kaymaz tabanlı olmakta, güvenliğinizi sağlamaktadır. Tüm havuz merdiveni modelleri ve çeşitlerini adresinden bulabilirsiniz.

Havuz merdivenlerinde ayrıca tutunmayı ve yüzmeyi kolaylaştıracak ekipman ve aksesuarlara da yer verilmesi, hem fonksiyonellik açısından hem de görsellik açısından gereklilik gösterecektir.  Havuz merdivenleri, paslanmaz çelik, krom ve demir yapıda olup genel itibarı ile yapısına ve fiyatına göre sınıflandırılmaktadır.

Paslanmaz Havuz Merdivenlerinin Özellikleri

Fonksiyonel yapısı ve ekipmanları ile havuzla merdivenlerinizin paslanmasının ve yaralanmalara sebebiyet vermesinin önüne geçecek, ve anti bakteriyel niteliği ile havuz merdivenlerinizin her zaman için hijyenik olmasını sağlayacaktır. Öte yandan havuz merdivenlerinin görsel açıdan göze hitap etmesini sağlayacaktır. Ayrıca istediğiniz takdirde merdiven tutanakları ile betonarme imal edilen merdivenlerinizi konforunuzu sağlamak adına güvenlik unsurları ile sağlayabileceksiniz.

Paslanmaz havuz merdivenlerinin bir diğer özelliği ise AISI 304 VE 316 kaliteye sahip paslanmaz çelik havuz merdivenleri yapıda olması, parlak görünümü ve Q42 mm borudan üretilmiş olmasıdır.  Son derece hijyenik ve kullanışlı bu merdivenler, topraklanma ile bağlantılı olup cıvata ve çeşitli bağlantı yolları ile de birleştirilebilir yapıdadır.

Havuz Merdiveni Montajı Nasıl Yapılır?

Standart tip, muro tip ve benzeri pek çok çeşidi olan havuz merdivenlerin montaj işlemlerinde ilk adım olarak havuz merdivenini ambalajından dikkatli bir şekilde çıkarmak, tüm parçaları kontrol etmek ve üretici firmanın da talimatını gözeterek montaj işlemlerine başlamak olacaktır. Sonraki süreçlerde de havuzlarınıza monte edeceğiniz merdivenin bulunduğu yeri belirlemeniz gerekmektedir. Bu noktada sizlere pratiklik katan bölgeleri tercih etmeniz gerekecektir. Topraklama özelliğinin olması gereken havuz ayaklarını topraklama oluşması açısından çubuk yardımı ile yerleştirmeniz gerekecektir.

Sonrasında merdiven ankrajlarını da yerleştirerek havuz merdivenlerini sabitlemekteyiz. Merdiven ayağının monte edildiği bölgenin düz bir zemine sahip olması, kaymayı ve olası riskleri ortadan kaldıracaktır.  Sabitleme noktasında genel itibarı ile moloz ve çakıl taşları ile harç yapılmakta, havuz diplerine özenle bırakılmaktadır. Harç dökülen bölgeyi de sıvayarak kurumasını beklemekteyiz.

Görselliği arttırmak ve harcın görünmesini engellemek için de tercihinize bağlı olacak şekilde havuz ayaklarına tahta, kum, demir veya bu gibi aksesuar montesi yapmaktayız. Bu şekilde montaj işlemi sağlanan havuz merdivenleri çok daha güvenli olacak, sıklıkla denk geldiğimiz kayma ve paslanma sorununu tamamen ortadan kaldıracaktır.

Havuz Merdivenleri Seçimi

Havuz merdiveni seçimi sağlık açısından büyük önem arz etmekle birlikte satın aldığınız satıcıdan paslanmaz nitelikte olup olmadığına ve kaymaz tabanlı oluşuna dikkat etmeniz gerekmektedir. Aksi takdirde yüklü ücretler ödeyerek satın aldığınız havuz merdivenleri sizleri paslanma ve bakteri üretimi sorunları ile karşı karşıya bırakacaktır. Bu noktada özellikle standart tip, muro tip veya krom tipli merdivenle yer vermeniz gerekecektir. Bu merdiven tipleri, bakteri üretimini engellemekte olup hiçbir şekilde kayma yapmadan hem sizlerin hem de çocuklarınızın güvenliğini sağlamaktadır. Havuz seçimi noktasında dikkat edilecek bir diğer durum ise fiyat olmaktadır. Havuz merdiveni fiyatları Modellerine göre değişiklik göstermekte olan havuz merdivenlerinde Gemaş 4 basamaklı standart modelin 2411,62 TL ve 4 basamaklı Muro-U 304 tipi merdivenin ise 2925,57 TL olduğunu görmekteyiz.