Cilt bakımı konusunda sürekli olarak yenilenen ve değişen pek çok yöntem ortaya çıkmıştır. Eskilerdeki hemen her ürün ya da yöntem yerini, daha kalıcı ve daha sağlıklı pek çok türe bırakmıştır. Bu yöntemlerden son dönemlerde en sık kullanılanı ve en etkili olanı ise hydrafacialolarak bilinen oldukça yararlı olan bir cilt bakımı türevidir.

Hydrafacial Nedir?

Hydrafacialgenel olarak yaşlanmayı geciktiren, cildin ihtiyaç duyduğu nemi veren ve cildi onaran pek çok element içeren bir bakım yöntemidir. Özellikle akneye meyilli olan çitlerde oldukça büyük bir işleve sahip olan bu yöntem ile dilediğiniz o parlak, ışıldayan ve canlı cilde kavuşabilirsiniz.

Cildin derinlemesine temizlenmesi Hydrafacialiçin en önemli etmendir. Vakum yöntemine dayanan bu temizleme işleminde, kullanılan ürünler ve araçlar ile cilt yüzeyinde oluşmuş olan tüm katmanı kaldırarak, adeta yeni bir cildin kapısını açar.

Cildin görünen en üst katmanı ve görünmeyen alt katmanına kadar oldukça derinlemesine bir temizlik sunan yöntemde, kullanılan cihaz sayesinde cilt soyulur, tazelenir ve nemlendirilir. Hücrelerin canlanması ve ölü hücre temizliği gibi pek çok konuda da oldukça büyük artılar sağlayan yöntem, özellikle siyah noktalar için de oldukça etkilidir.

Hydrafacial Nasıl Uygulanmaktadır?

Acısız bir cilt bakımının kilit noktasında bulunan bu yöntemde, öncelikle kişinin cildi son derece güçlü ve oldukça etkili bir temizleyici ile temizlenmektedir. Özellikle siyah nokta ve gözenekleri görünür kılmak ve yumuşatmak oldukça önemlidir. Sonrasında vakum yöntemi sayesinde cilt temizlenir.

Ölü deriden arındırılan ve soyulan cilde yapılması gereken ikinci aşama ise beslemektir. Oldukça yararlı bir solüsyonun cildin tamamına yedirilmesi ile ikinci aşama da tamamlanmaktadır. Bu solüsyonun içerisinde, cildi hem besleyici hem de onarıcı pek çok bileşen bulunmaktadır.

Cilt dokusuna da uygulanan şok ile oldukça sağlam ve diri bir cilt için gerekli olan son aşama da tamamlanır.

Sonrasında ortaya son derece diri, parlak, sağlıklı ve sorunsuz bir cilt çıkmaktadır.

Hydrafacial Uygulamasının Faydaları Nelerdir?

Hydrafacial peeling yöntemi, son derece popüler olan ve muhtemelen bu bilinirliğini de uzun süre koruyacak olan bir cilt bakım türüdür. Bu türün en önemli özelliklerinden bir tanesi acısız olmasıdır. Bununla beraber sayabileceğimiz faydalarından bahsetmek gerekirse,

  • Hydrafacial ile tüm deri altında birikmiş olan zararlı hücreler tamir edilir.
  • Yeni ve daha parlak bir cilde kavuşmanız hızlanır.
  • Akne tedavisinde oldukça fayda sağlayan bir etkisi bulunmaktadır.
  • Sivilce izleri ile mücadele konusunda, en alt tabakaya kadar inebildiği için oldukça önemli bir etkiye sahiptir.
  • Cilde, gerekli nem desteğini vermektedir.
  • Daha sağlıklı bir görüntüye cildin ulaşmasını sağlamaktadır.
  • Ciltteki gözeneklerin kapanmasını sağlar.
  • Siyah noktalar ile mücadele konusunda da oldukça etkilidir.
  • Kırışık ve yorgun görüntüden cildi arındırır, daha taze ve genç bir cilt ile sizler kavuşturur.
  • Kurumuş ve yıpranmış cilt tedavisinde oldukça etkilidir.
  • Cildi tahriş etmez ve zarar vermez.
  • Cildin sıkılaşması için oldukça faydalı bir yöntemdir.
  • Ciltteki bakterilerden kurtulmak için etkilidir.

Hydrafacial Hangi Mevsimde Uygulanmalıdır?

Hydrafacial uygulaması için herhangi bir mevsim belirmek gerekmemektedir. Ancak güneşin olduğu aylarda bu uygulamayı yaptırma isteği içerisindeyseniz, dikkat etmeniz gerekmektedir.

Özellikle derinlemesine cilt bakımı vadeden Hydrafacialyönteminde, deri incelir ve ilk zamanlar oldukça hassaslaşır. Çünkü bütün derinin tabakaları için bir onarım söz konusu olmuştur. Bu bakımı yaptırdığınız gibi güneşe çıkmamanız, daha sağlıklı olacaktır. Uygulama hakkında daha fazlasını Hydrafacial Nasıl Yapılır videosundan öğrenebilirsiniz.

Güneşli bir ortam, cildi beslemesinin yanında aynı zamanda kurutucu etkisi olan da bir durumdur. Bu yüzden tam olarak neme doymuş, oldukça iyi görünen ve sağlıklı bir cilt için, bu uygulamayı yaptıktan sonra direkt olarak güneşe maruz kalmamalısınız. Eğer güneşe maruz kalmak durumunda kalacaksanız da kuvvetli ve yüksek faktörlü bir güneş kremi ile cildinizi herhangi bir fazla ışına karşı koruyabilirsiniz.

Uygulama, oldukça etkili ve kısa zamanda sonuç veren bir şekilde tasarlanmıştır. Özellikle kış aylarında cildin neme olan ihtiyacını karşılamak isterseniz, direkt olarak Hydrafacial uygulamasını tercih listenize alabilirsiniz. Kısa zamanda, en yüksek verimi vadeden bu cilt bakım tedavisi önerisi ile sizler de oldukça sağlıklı görünen, hayalini kurduğunuz o cilde bir an önce kavuşma şansına erişebileceksiniz.