İnternet haberciliği günümüzde dijital dünyanın aktörlerinin etkinlik göstermesi ile birlikte özellikle basılı medya unsurlarını geride bırakmıştır. İnternet haberciliğini geleneksel medya unsurlarına göre daha avantajlı kılan birçok konuşur bulunur. Bunlardan en önemlisi internet haberciliğinin aslında çevreye ve doğaya duyarlı bir biçimde haber yansıtma imkanının olmasıdır. Günümüzde basılı medya unsurlarının ve gazete kağıtlarının döviz ile çok pahalı koşullarda temin ediliyor olması da internet haberciliğine yönelimi arttırmıştır.

Ayrıca modern çağa ya da dijital çağ olarak adlandırılan günümüzde internet haberciliği haber içeriklerine tam zamanında ve anında ulaşmayı sağlamaktadır. Basılı gazetecilik unsurlarında bireyler örneğin ekonomi ile ilgili bilgilerin bir gün öncesini öğrenebiliyor iken internet gazeteciliğinde ekonomi ile döviz kurları ile enflasyon oranları ile ilgili olarak tüm bilgiler dakika dakika yansıtılır.

İnternet haberciliği 7/24 kesintisiz haber verme imkânına sahiptir

İnternet gazeteleri basılı medya unsurlarının aksine 7/24 kesintisiz bir şekilde haber ulaştırma imkânına sahiptir. Bu saniyede internet haberleri bireylere daha doğru daha objektif ve daha güncel haberleri yansıtır. Medya Haber ülkemizde internet gazeteciliği etik ve ahlaki değerlere bağlı kalarak çok yönlü bir biçimde gerçekleştiren lider bir kuruluştur. Sadece politika ve gündeme ilişkin son dakika haberlerine değil aynı zamanda magazin, teknoloji, spor ve kültür-sanat haberlerini de okuyucu ile buluşturmaktadır. Medya Haber internet haber editörü başta olmak üzere tüm muhabir ve editor kadrosuyla profesyonel bir biçimde hizmet sunmaktadır.