SEO; bir internet sitesini görünür kılmak adına gerçekleştirilen çalışmalar bütünü olarak tarif edilebilir. 2020’li yıllarda olduğumuz şu günlerde internet sitelerinin Google arama sonuçlarında üst sıralarda yer almalarını sağlamak adına en makul seçeneğin SEO olduğunu ifade edebiliriz. SEO; aynı zamanda verimli ve oldukça ekonomik bir reklam ve pazarlama faaliyetidir. Ancak, SEO çalışmalarının bu konuda uzman kişi veya kurumlar tarafından gerçekleştirilmesi şarttır. Bir başka deyişle, referansları sağlam bir istanbul seo ajansı ile çalışılmalıdır.

SEO Ajansı Seçimi Nasıl Olmalı?

SEO; her geçen gün önemini arttıran çalışmalar olarak tanımlanırken aynı zamanda bir iş kolu olduğunu da rahatlıkla söyleyebiliriz. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde SEO konusunda uzman olduğunu iddia eden çok sayıda SEO ajansı ile karşılaşabilirsiniz. Ancak, bilhassa İstanbul SEO ajansı seçimi yaparken aşağıdaki hususlara dikkat etmek zorunda olduğunuzu söyleyebiliriz.

  • İnternet dünyasında deneyim her şeyden önce gelir. Rekabetin arttığı bir ortamda SEO konusunda uzman bir ajans ile çalışmak; bir gereklilikten ziyade zorunluluk olmuştur. Bu noktada, İstanbul SEO ajansı seçiminde söz konusu ajansın deneyimleri muhakkak öğrenilmelidir. Ajansın geçmişteki çalışmalarının ne kadarının başarılı olduğu ve kimlerle çalıştıkları da bilinmesi gereken hususlar arasında yer alır.
  • İstanbul SEO ajansı denildiği zaman aklınıza benzer çalışma prensiplerine sahip bir kurum gelmemeli! Her ajansın farklı bir çalışma stili mevcuttur. Bilhassa bazı ajansların birtakım işleri dışarıdan birilerine yaptırmalarına rastlanır. Bu noktada, siz de dışarıdan yardım alan bir ajans ile çalıştığınız takdirde söz konusu işlerin ne kadarını başkalarının yapacağını öğrenmelisiniz. Ayrıca, iş yapacak kişi ya da kurumlarının yetkinliklerini de kesinlikle sorgulamalısınız.
  • İstanbul SEO ajansı; iş yapma sürecinde müşterilerinden birtakım bilgi ve belgeler isteyebilir. Söz konusu bilgilerin ne olduğu ve hangi sıklıkta isteneceği de mutlaka öğrenilmelidir. Bir başka deyişle, SEO ajansının sürecin başından sonuna kadar şeffaf olması gereklidir.
  • SEO hakkında birtakım önyargıların olduğunu ifade edebiliriz. Birçok kişi; SEO çalışmalarının bir an önce sonuç vermesini bekler. Ancak, SEO çalışmalarına başlayan sitelerin yolu bir hayli uzundur. Google; algoritmalarını sürekli olarak değiştirir. Bu yüzden, hem Google algoritmalarını takip etmek hem de sitenin eksiklerini belirleyip bunlar üzerinde çalışmak uzun sürer. İstanbul SEO ajansı; müşterisine karşı dürüst olmalıdır. SEO’nun bir anda sonuç vermeyecek bir çalışma olduğunu söylemelidir. Yine de süreç hakkında birtakım raporlar hazırlamalı ve analiz yapmalıdır.
  • SEO çalışmalarının temelini anahtar kelime seçimi oluşturur. Bu noktada, İstanbul SEO ajansının anahtar kelime seçiminde nasıl bir strateji izlediği muhakkak öğrenilmelidir. Ancak, ajansın bilhassa markanın yapmış olduğu işi bilmesi, sektör hakkında bilgi sahibi olması ve geliştirilmesi gereken noktaların üzerinde durması gereklidir.
  • Son olarak, istanbul seo ajansı; tutarlı ve ekonomik bir fiyat politikasına sahip olmalıdır.