Kahramanmaraş'ın en önemli ihracat markalarından Akdeniz Store'un ana firması Kırteks Metal yapmış olduğu sosyal sorumluluk projesiyle gönüllere dokundu.

Kahramanmaraş’tan Türkiye ve dünyanın dört bir yanına ev gereçleri ihracatı yaparak ülke ekonomisine katkı sağlayan Kırteks Metal, 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü'nde yapmış olduğu sosyal sorumluluk projesiyle çok konuşuldu. 

Otizmli çocuklar Kırteks Metal’in bünyesinde bulunan tencereleri boyama etkinliği gerçekleştirdi. Özel çocukların tencereleri boyarken ki halleri ise gözlerden kaçmadı. Boyanan tencereler ise şehirdeki iş insanları tarafından bağış yapmak maksadıyla satın alındı.

Maraş Otizm Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Melek Abalak ise “etkinlikte emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Topluma da örnek olmasını ümit ettikleri bir projeye imza attıklarını ifade eden Kırteks Metal Tasarımcısı Adem Kar “otizmli bireylere katkı sağlamak amacıyla böyle bir etkinliği gerçekleştirmek istedik. Özel çocuklarımızın boyadıkları tencereler ise işlemleri daha tamamlanmadan iş insanlarımız tarafından satın alındı ve bu hassas davranış bizleri çok mutlu etti” sözlerine yer verdi.