Kanvas baskı tuvale uygulanan baskı çeşitlerinden biridir. Günümüzde ev dekorasyonundan farklı mekan tasarımlarına kadar kanvas tabloların yoğun talep gördüğü bilinmektedir. Farklı yüzeye sahip kanvas baskı uygulamalarının uygulanması mümkündür. Dolayısıyla kaliteli bir kanvas baskı makinesi işlemin sonucunda rol oynamaktadır. Bununla birlikte baskı tekniğinin doğru uygulanması da mühimdir. Böylelikle işlem tamamlandığında istenilen ürün tipine ulaşılması daha olasıdır. Kanvas tablo olarak adlandırılan ürünler tuvale uygulanmaktadır. Bu tuvalin kaliteli Canvas kumaşlardan oluştuğu söylenebilmektedir. Yani baskının uygulandığı yüzey Canvas kumaşa sahip olan tuval ürünlerinden oluşmaktadır. İsteğe göre farklı renk tonlarının ve dayanıklı ürünlerin elde edilmesi söz konusudur.

Kanvas Baskı İle Duvar Kağıdı Baskısının Farkı Nedir?

Günümüzde sıklıkla karıştırılan iki baskı tekniği kanvas baskı ile duvar kağıdı baskı olarak örneklendirilebilmektedir. Bu iki tekniğin temel farkı ürün yüzeyinden kaynaklanmaktadır. Kanvas baskı bir kumaş yüzeyine uygulanırken duvar kağıdı baskı yapışkanlı kağıt yüzeyine uygulanmaktadır. Elbette iki işlem sonucunda da birbirinden farkı materyaller elde edilmektedir. Duvar kağıdı baskı sonucunda duvarların dekore edilmesinde fazlasıyla tercih edilen ve büyük ölçekli duvar kağıtlarına ulaşılmaktadır. Kanvas baskı işleminde ise kanvas tablo olarak adlandırılan ürünler elde edilmektedir. Kanvas baskı uygulanan tablolar kumaş bir yüzeye sahiptir. Buna rağmen iki teknikte de farklı dekorasyon malzemelerinin elde edildiği süreçler ilerletilmektedir. Ürünlerden biri duvar yüzeyinin kaplanmasında kullanılırken diğerinin de duvarın dekore edilmesinde kullanıldığı söylenebilmektedir.

Tablo Baskısında Hangi Teknik Kullanılmaktadır?

Tablo baskısında kullanılabilecek yöntemler arasında kanvas baskı ön plana çıkmaktadır. Ancak dijital baskı tablolar da ön plana çıkan ürünlerden biridir. Genellikle bu iki baskı tekniğinin birlikte kullanılabildiği görülmektedir. Dijital baskı sıklıkla farklı ürünlerin baskısında kullanılabilmektedir. Poster ya da afiş gibi duvar tasarımı ürünlerinde vinil baskının tercih edilmesi de mümkündür. Bununla birlikte kanvas baskı büyük ve küçük ölçekli tabloların üretilmesinde en çok tercih edilen tekniklerdendir. Hatta kanvas baskı işleminde parçalı kanvas tabloların da elde edilebildiği ortadadır. Böylelikle gerek iç mekan tasarımında gerek ise dış mekan dekorasyonunda kullanılabilecek kaliteli ve dayanıklı tablo ürünleri baskılanabilmektedir.