KKTC Dövüş Sanatları konusunda gelişmekte olan bir ülkedir. Adanın en iyi dövüşçüsü olarak gösterilen KKTC MMA Şampiyonu Özper Özorun Kıbrıs’ta dövüş dersleri konusunda en otoriter isim olarak gözlemleniyor. Özorun’un eğittiği insanlar çok hızlı bir şekilde savunma sanatlarını öğrenerek dövüş derslerini yüksek başarı oranıyla sürdürüyor. Kıbrıs’ta yaşıyor ve özel dövüş dersi almak istiyorsanız şiddetle tavsiye edeceğimiz isim Özper Özorun’dur. 4-0-0 MMA Rekoru ve Dünya Şampiyonasında temsil ettiği KKTC’yi dominant bir şekilde başarılı temsil eden Özorun ayrıca 10 yılı aşkın Güreş, Kickbox , Kempo ve Brazilian Jiu Jitsu ( BJJ) branşlarında yarışarak 500’den fazla teke tek maç yapmıştır Avrupa’da Bulgaristan Asya’da ise Rusya güreş şampiyonu olmuştur. Sporcu 2022 yılı itibarı ile 26 yaşında olup KKTC Dövüş Sanatlarının en fazla maç tecrübesi yaşayan sporcusu olarak rekorlara imza atmaktadır. Dövüş tecrübelerini Yakın Doğu Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi Öğretmenliği programını bitirerek hem okumuş hem tecrübeli ve deneyimli bir öğretmen olarak karşımıza çıkıyor.

KKTC Dövüş Eğitimi Nasıl Alınır ?

Kıbrıs’ta dövüş dersi almak için öncelikle hangi bölgede olduğunuz önemlidir. Girne, Lefkoşa , Güzelyurt , Lefke , Mağusa ve İskele KKTC dövüş dersi konusunda çalışma yapabileceğiniz illerdendir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti şartları altında MMA dersleri veya Kempo dersleri tercihleriniz için daha çok Girne ve Lefkoşa’nın denenmesi gerektiğini düşünmekteyim. Çünkü dövüş sanatları ve dövüş dersleri konusunda en fazla gelişim ve maç tecrübesi gösteren dövüş eğitimi konusunda başarılı kişiler Girne ve Lefkoşa’dan çıkmaktadır. Öğrenci olarak okumaya geldiyseniz sezonluk veya aylık çalışabileceğiniz önemli antrenörlerden biri olan Özper Özorun’un telefon ve Whatsapp numarası 0542 855 2530 olarak internette yer almaktadır. Ayrıca sosyal medyada aktif bir sporcudur.

Kıbrıs Dövüş Sanatları Derslerinin ve MMA Derslerinin Fiyatları Ne Kadardır ?

KKTC Dövüş Dersi ücretlendirmeleri genel olarak öğretmenden öğretmene değişmektedir. Dövüş geçmişi ve antrenörlük tecrübesi zayıf olan insanlar düşük ücretlerde ders verirken daha tecrübeli dövüşçüler daha yüksek fiyatlar istemektedir. Ancak KKTC dövüş eğitimleri konusunda piyasaya yansıyan tecrübesiz veya maça çıkmamış antrenörlerin yüksek ücretten ders verme çabası insanları bezdirmiştir. Özper Özorun ise 500 – 1000 maç arası tecrübesi ile Kıbrısın en tanınan dövüşçüsü olmasına rağmen uygun fiyatlardan ders ücretleri belirleyerek kimseyi mağdur etmemek adına çalışmalarını büyük özveri ile sürdürmektedir. Kıbrıslı dövüşçünün Kıbrıslı çocuklara verdiği değer ve çocuk dövüş dersleri konusunda yaptığı çalışmalar başarı ile halkın takdirini toplamıştır. Kıbrıs dövüş derslerinin vazgeçilmezi olan MMA Şampiyonu Özper Özorun Girne ve Lefkoşa’da derslerini sürdürmektedir. Talebiniz doğrultusunda Mağusa , Güzelyurt ve İskele bölgelerinde’de ders verebilmektedir.

KKTC Dövüş Sanatları Derslerine Hangi Kıyafetlerle Katılabilirim ?

KKTC dövüş derslerinde herhangi bir kıyafet kısıtlaması bulunmamakla beraber maç yapmak isteyen sporcular için özel kıyafetler bulunmaktadır. Kıyafetler branşa göre özel olarak seçilmektedir. Kickbox branşında maç yapmak için Kickbox Tişörtü ve Kickbox Eşofmanı diye adlandırabileceğimiz maç kıyafetleri mevcuttur. KKTC Güreş sporunda ise kırmızı veya mavi renkte olan iki köşeyi temsil eden güreş mayoları tercih edilmektedir. KKTC Kempo müsabakalarında Grappling branşının Kimono giyme zorunluluğu bulunurken Full Contact maçlarına Kempo şort ve tişörtüyle çıkıldığı görülmektedir. KKTC MMA maçlarında ise MMA Rasguard’ı dediğimiz özel tişört ve şort eşliğinde yapılmaktadır. Bu kıyafetler federasyonlardan veya antrenörlerden temin edilebilen kıyafetlerdir. Boks eldivenleri dövüş dersleri için önemli bir zorunluluktur. Boks eldivenini dışardan alacak olanlar için doğru tercih yüksek Oz (hacim) e sahip eldivenler olmalıdır. Antrenman maçları için takım arkadaşını sakatlamamak için yüksek hacimli eldivenler kullanılmaktadır. Maçlarda ise daha düşük Oz eldivenler daha gerçekçi standartlar mevcuttur.

KKTC Dövüş ve Antrenman Programları Nasıl Olmalıdır ?

Kıbrıs dövüş dersleri konusunda antrenman programları her zaman dünya çapında belirlenen standartlar içerisinde yapılmaya devam etmektedir. Bazı antrenörler oldschool dediğimiz eski okul dövüş antrenmanları yaparken bazı antrenörler ise Avrupa, Asya ve Amerika’da kullanılan yeni ve üst düzey antrenman programlarını kullanmaktadır. Daha öncede söylediğimiz gibi antrenör tercihi yaparken maç tecrübesi ve seyahat geçmişi daha yüksek olan antrenörleri tercih etmeniz dünyayı görmüş biri ile çalışmanız derslerinizin verimliliği açısından yüksek önem arz etmektedir. Kıbrısta çok iyi antrenman programı ve fitness programı yazan Kıbrıslı antrenörler sporculara yardım etmek için daima hazır bulunmaktadır.

KKTC’de Tatil Yaparken Dövüş Antrenmanı Öğrenme Fırsatı

Kıbrıs tatil için tercih edebileceğiniz en önemli Akdeniz Adalarından biridir. Akdeniz’in incisi lakabını alan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sizlere tatil konusunda eşsiz bir keyif yaşatacaktır. Kıbrısı tercih etmeniz halinde gelişmiş gece hayatı ve club sektörünün yanında güzel oteller ve büyük kumarhanelerde eğlenebileceğiniz mutlu günler sizleri bekliyor. Kıbrıs’ta hotelinizi ve havalimanı karşılamanızı ayarlayıp Kıbrıs dövüş dersi tecrübenizi tatiliniz ile birleştiriyoruz. Özper Özorun’un Kıbrıs tatil ve dövüş dersi paketlerini incelemenizi tavsiye ederim. Kıbrıslı dövüşçünün ada turizmine yaptığı katkıların yankıları sürmektedir. Çin , Amerika , Rusya ve daha birçok bölgeden dövüşçü gelip Özper Özorun ile dövüş dersi konusunda çalışmaktadır. Ayrıca Türkiye Şampiyonu olan Özorun’u Türkiye’nin büyük Youtuberleri , Influencerleri ve işadamları tatillerde KKTC dövüş dersi konusunda tercih ediyor.

Kaynak: www.ozperozorun.com