Aslında hepimizin bir araba hayali var. Çoğu zaman bütçemize uygun olana razı olsak da; aşağıda size hayallerinizin aracına strese girmeden kavuşmanız için önerilerde bulunacağız.

Yeni bir araba alacaksanız size ilk tavsiyemiz bütçenizi kontrol altına alın.  Nasıl mı?  Gelir gider konusunda kendinize bir dosya hazırlayın. Faturalardan kiraya, mutfak masrafından doğabilecek hastane giderlerine tüm kalemleri yazın. Elbette sadece gelir giderinizi bilmek yeterli değildir.  Bu hazırlayacağınız rapor size sonrasında nasıl tasarruf yapabileceğinize dair de ipuçları sunacaktır.  Tasarruf yapmanız kolay araba nasıl alınır sorusuna da verilen bir yanıt olacaktır.  Tasarruf yapmanın başlıca avantajları;

  • Acil durumlar için güvencedir;
  • Emeklilik,
  • Elbette sevdiğiniz istediğiniz bir ev ya da arabaya kavuşmak içinde tasarruf yapmak ve peşinata sahip olmak avantajdır.

Kolay araba nasıl alır? Günümüzde artık sadece banka kredilerine bağımlı değiliz. Artan faiz oranları devlet destekli tasarruf şirketlerini de harekete geçirerek vatandaşa en avantajlı faizsiz araba ya da ev sahibi olma fırsatını sunuyor. 

Araştırma Yapın

Kolay araba nasıl alınır, öncelikle iyi bir ön araştırma gerekir.  Hangi araca sahip olmak istediğinize karar verdiyseniz sıfır ya da ikinci el fark etmez araştırma yapmanızı öneririz. Bunun için öncelikle satış fiyatından çok vergiler vb. ek maliyetlere dikkat edin. Yani sıfır alacağınızı aracın mutlaka fatura fiyatını bulun. 

İkinci bir araca sahip olacaksanız o zaman yapmanız gereken mutlaka piyasa değerini araştırmak olsun. Bunu bilmek pazarlık aşamasında çok işinize yarayacaktır. 

Finansman Seçeneklerini Kontrol Edin

Birçok kişi araba satıcılarından yani galerilerden satın alma yapar; ancak bu mali açıdan çok akıllıca bir seçim değildir.  Bayilik faiz oranları tipik olarak bankaların kredi oranlarından çok daha yüksektir. Bankanızın araç kredisi oranlarını araştırmaya başlamak ve faizsiz bir şekilde aracınıza kavuşmak isterseniz kesinlikle tasarruf sistemlerini yöneten şirketler size yardımcı olacaktır.  Bu şirketler devlet denetiminde hizmet vermektedir.

Aracı Deneyin

Bir ev ya da araba satın almak hayatta yapılabilecek en büyük yatırımlardan biridir. Satış görevliniz ile tüm şartları müzakere edin.  60 aylık bir krediye dayalı belirli bir miktarın aylık ödemesini içeren bir teklif verirse, onlara 48 aylık bir krediyle aynı ödemeyi istediğinizi söyleyin. İstediğiniz kadar okuyun veya araştırın yeterli olmayacak! Doğru araç olup olmadığını ancak deneme sürüşü ile öğrenebilirsiniz.