Kripto para piyasasında kullanılan cümleler

Ekonomi ile az da olsa ilgili olan ve yatırım yapmak isteyen herkes kripto paralar konusunda bir araştırma yapıyor. Elindeki birikimi bu alana yatırmak isteyenler için borsadan çok farklı bir dil karşımıza çıkıyor. Kripto para dünyasında oldukça ilginç ev bir o kadar da önemli bazı cümleler piyasayı anlamanıza yardımcı oluyor. İşte farklı anlamları ile jargonlarımıza yön veren o çok önemli cümlelerden bazıları;

Yine Longluyorum

Eğer bir yatırımcı bir coinin uzun vadede artacağına inanıyorsa ve yatırımını bu coine yapıyorsa bu cümle onun için kullanılıyor. Yükseleceğine inandığı bir coini alarak onun yükselmeye geçmesini beklemek Longlamak anlamına geliyor. Elbette bunu en doğru şekilde yapabilmek için grafikleri iyi analiz etmek gerekiyor.

Ayı sezonuna girdik

Ayı sezonu kripto para dünyasında düşüşlerin yaşandığı dönem olarak biliniyor. Bu dönem yatırımcıların en korku dolu dönemleridir. Ayı sezonunda grafikler aşağı yönlü bir hareket içerisindedir. Piyasadaki yatırımcıların sayısı azalır. Ayı sezonuna girdik diyen bir yatırımcı yaşanan düşüşü ifade etmektedir.

Balina avı başladı

Kripto para piyasasında balina olarak nitelendirilen grup ilk büyük yatırımcılardır. Ekonomide spekülatör olarak bilinenler bu piyasada balina olarak adlandırılıyor. Kısa anlatımı ile en düşük fiyatlardan yüklü alımlar yaparak bugün milyonlarca dolarlık fonlara sahip olan kişilere deniliyor.  

Balinalar yaptıkları çok büyük alım ya da satımlarla piyasayı istedikleri yöne çekebiliyorlar. Bu büyük yatırımcıların yaptığı hamleler ise balina avı olarak nitelendiriliyor.

Sepet yapıyorum

Böyle bir dünya içerisinde sepet kelimesinin ne işi olabilir demeyin. Kripto piyasasında sepet yapmak demek elinde olan para ile 4/5 farklı coine yatırım yapmak demektir. Tüm parayı tek bir coine bağlamak yerine sepet yapmak her zaman en çok önerilen yöntem olarak biliniyor.

Düşüş değil onlar alım fırsatı

Herkes kripto paralar yükselsin diye beklerken pusuda düşüşü bekleyen bazı gruplar vardır. Çünkü hızlı ve sarsıcı olan düşüşler aslında çok önemli bir alım fırsatıdır. En düşük rakamlardan alım yapmak bu işin en can alıcı noktasıdır.

Mendor sitesinde kripto para hakkında çok önemli bilgilendirmelere ulaşabilirsiniz. Piyasası en iyi şekilde analiz edebilmek için sitede yer alan bilgilendirme içeriklerinden faydalanabilirsiniz.