Bir marka sahibi olmadan bulunduğunuz sektörde büyümeniz ve varlığınızı uzun süre sürdürmeniz oldukça zordur. Ürettiğiniz ürün için dahi söz sahibi olamadığınız bir pazarda rakiplerinizden önde olmanız neredeyse imkansızdır. Günümüzde marka, üretim planlamalarının arasında yer almaktadır. Yeni bir marka sahibi olmak için, marka tescil sorgulama web sitesinden sınıf bazlı yada sektörel olarak bir arama gerçekleştirebilirsiniz. Sorgulamasını yaptığınız isim,aynı sektör veya sınıfta bir başka firma tarafından alınmamışsa başvuru yapabilirsiniz. Uzman bir ekip tarafından başvurunuz hızlı bir şekilde incelenip size geri dönüş yapılacaktır. Başvurunuzun olumlu sonuçlanmasının ardından sizden istenilen belgelerin eksizsiz olarak teslim edilmesinin ardından başvuru sürecinin resmi olarak başlamış olacaktır. Ayrıca burada marka sorgulamak çok kolay.

Nasıl Marka Olunur
İyi bir marka olabilmek için kolay hatırlanabilir bir isim tercih edebilirsiniz. Marka olma yolunda attığınız ilk adımlarda müşterilerinize ürünlerinizi cazip kampanyalar ile tanıtabilirsiniz. Satış sonrası sağladığınız hizmet ile de müşterilerinize güven vermeniz önemli bir ayrıntıdır.

Markanın Önemi
Ürettiğiniz ürününüz veya sağladığınız hizmet için bir marka sahibi olduktan sonra bulunduğunuz sektörde artık sizde söz sahibi olabilirsiniz. Her şeyden önce haksız rekabetin önüne geçmek için ilk adımı atmış oluyorsunuz. Ürününüz için fiyatlandırma politikasını elinizde tutabilirsiniz. Bunun en büyük artısı ise farklı lokasyonlar da satışta olan ürününüz aynı fiyatlandırma ile satılmaktadır. Bu sizin müşterileri memnuniyetinizi artıracak önemli bir etkendir. Patent sorgulama içinde tercih edebilirsiniz.

Eğer bir marka sahibi olmadan ürünlerinizi farklı lokasyonlar da satışa sunmuş olsaydınız. Bu durumda fiyatlandırma politikasını elinizde tutamaz ve her yerde farklı fiyatlar ile satılan bir ürün grubuna sahip olacaktınız. Böyle bir durumda yeniden satın alma oranınızda büyük ölçüde bir düşüş yaşamanız kaçınılmaz bir durum olabilir.

Marka Tescil Sorgulama