Mücadelede 43. Dakikada Edin Visca’nın penaltı golüyle 1-0 öne geçen İstanbul ekibi, ilk yarıyı 1-0 önde kapattı. Ardından mücadelede dakika 60’ı gösterirken ev sahibi takımda Umar Aminu sahneye çıktı ve skoru 1-1’e getirdi. Medipol Başakşehir’in atakları kesilmedi ancak bir türlü üstünlüğü yakalayamadı. Son dakikada savunma oyuncusu Martin Skrtel skoru 2-1’e getirdi ve Başakşehir maçtan 3 puanla ayrılmış oldu. Bu skorla  puanını 46 yaptı ve ligde liderlik koltuğuna oturdu.

Başakşehir Üstün Bir Oyun Sergiledi

Sportoto Süper Lig 23. Hafta kapanış mücadelesi Rize’de Rizespor – Medipol Başakşehir arasında oynandı. Mücadelede deplasman takımının ardı arkası kesilmeyen atakları vardı ve bu ataklar ilk yarıda golü getirdi. İkinci yarıda Başakşehir çok fazla gol pozisyonuna girdi ancak bir türlü 2. Golü bulamadı. Ev sahibi takımın da atakları olgunlaştı ve skor 1-1 oldu. Herkes mücadele bu şekilde sonuçlanacak diye düşünürken defans oyuncusu Martin Skrtel skoru 2-1’e taşıdı ve Medipol Başakşehir çok önemli bir deplasmandan 3 puan ile ayrılmış oldu. Özellikle Galatasaray ve Trabzonspor’u çok yakından ilgilendiren bu mücadelede dikkatleri çekti. Puanını 46 yapan Başakşehir bu yarışta ben de varım dedi.

Şut Sayısı Oldukça Yüksek

Dün akşam Rizespor – Medipol Başakşehir arasında oynanan mücadelede dikkatleri en fazla şut sayıları çekiyor. Öyle ki ev sahibi takımın toplamda 17 şutu var. Deplasman takımı Başakşehir ise toplamda 21 şut attı. Maçta toplam 38 şut bulunuyor. Ev sahibi takım 17 şutun 6’sında isabet bulurken deplasman ekibi 21 şutun sadece 5’inde isabet kaydetti. Ayrıca Medipol Başakşehir bu maçta %53 topla oynayan taraf. Müsabakada kırmızı kart olmazken sarı kart sayısı da 1. Rizespor evinde ile büyük bir kayıp yaşadı. Düşme potası ile olan puan farkını aşamadı. Kasımpaşa’nın da kazanmasıyla birlikte Rize temsilcisi düşmemenin planlarını yapmaya başladı.