Memur sendikalarıyla görüşen bakanlık anlaşma olmayınca devreye Kamu Personeli Danışma Kurulu girdi ama hâlâ uzlaşılamayan pek çok alan var. Ortaya görüşmelerde çıkan bir diğer detay ise doğu hizmetiyle ilgili. Akşam'dan Cem Kılıç'ın haberine göre, Bakanlığın düşüncesi illere göre dengeli dağılımı memuriyete yeni girenlere uygulamak.
Bakanlık rotasyon kavramını benimsemiyor. Bizzat Çelik'in kendisi, rotasyon yerine 'bölgeler arası dengeli memur dağılımı' tanımlamasını kullanıyor, ve bu şekilde kullanılmasını istiyor.
YER DEĞİŞTİRME SADECE MESLEK MEMURLARI İÇİN GEÇERLİ OLACAK
Bakanlık tüm memurlar için bir ilden diğerine yer değiştirmeyi içine alan değişiklik yapmayacak. Yapılmak istenen; ihtiyaç duyulan illere yeterli sayıda 'meslek memuru' atamak, yani kadrolu meslek memurları açısından konuyu ele almak. Temel hedef; Doktor, hemşire, mühendis, avukat, vb. meslek memurlarının adaletli dağılımını yapabilmek.


MEMUR GİTMEK İSTERSE EK MADDİ İMKAN VERİLECEK 
Bu konudaki bir başka husus da halen görevde olan memurların bu yer değişikliğinden etkilenmeyecek olması. Son günlerde bilgi kirliliği içerisinde yer bulan haberler, görev başındaki memurları yeterince tedirgin etti. Ne var ki bu tedirginlik şimdilik yersiz, çünkü Bakanlığın düşüncesi illere göre dengeli dağılımı memuriyete yeni girenlere uygulamak. Eğer görevdeki bir memur ihtiyaç duyulan bir ilde görev yapmak isterse, o memura da ek maddi imkânlar tanımak planlanan değişiklikler arasında.
3 YIL SONRA 'BENİ BAŞKA ŞEHRE GÖNDER' DİYEBİLİR 
Ayrıca memur kadrosuna yeni atanan bir kişi için az gelişmiş bir ilimizde görev yapmanın zaman bakımından sınırları da olacak. Düşünülen değişiklik çerçevesinde bu illere giden bir memur, örneğin 3 yıl bu ilde kaldıktan sonra başka bir ile gönderilmesini de talep edebilecek.
Kaynak: Akşam