Türkiye ve Macaristan karşılaştırmasından sonra koronavirüs testi pozitif çıktığı öğrenilen Mert Günok Beşiktaş maçında forma giyemedi. Ancak daha sonrasında Manchester United ile yapılacak olan karşılaştırmada UEFA tarafından gerçekleştirilen 4 covid-19 testilinde negatif çıktığı açıklanmıştı. Bu sonuç üzerine UEFA tarafından oyuncuya forma giyebilme hakkı verildi.

Türkiye'deki Uygulamalar Farklı

UEFA tarafından izin verilirken Türkiye'de durum böyle olmuyor. Sonucu pozitif çıkan bir vatandaşın ne olursa olsun 14 gün boyunca antrenmanlara katılma hakkı bulunmuyor. Bu durumda Mert Günok, yalnızca 29 Kasım itibarıyla idmanlara başlayabilir ve 3 Aralık'tan itibaren takımda forma giyebilir.

UEFA tarafından izinli olan Mert Günok İngiltere'ye gitmesine rağmen Türkiye'deki kurallar gereği Denizlispor maçında forma giyemeyecek. Ancak Denizlispor maçının 2 gün sonra Leipzig ile olan karşılaşmada bulunabilecek.

Sarı Kırmızılı Takım İsyanda

Galatasaraylı Omar ve Babel'in yurtdışında bulundukları için test sonuçlarının negatife dönmesi sonrasında oyunlara katılabildiğinde herhangi bir problem olmadığı açıklandı. Ancak bu durum Arda Turan, Okan Koçuk, Belhanda gibi isimler için söz konusu değil. Çünkü TFF sağlık rehberi kuralları söz konusu.

Galatasaraylı yetkililer ise bu duruma Mert Günok örneğini vererek karşı çıktı. Başakşehir'le pozitif test sonucu sebebiyle oynayamayan oyuncu sonrasında negatife dönen test sonuçları ile Şampiyonlar Ligi'nde forma giyebilmişti. Bu durumun Galatasaraylı takım için uygulanmaması ise isyan ettirdi.