Bahçeli şu açıklamalarda bulundu;

İTTİFAK MİLLİ BEKA İÇİN ŞART

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi Türk milletinin başarısıdır. Hiçbir dış yönlendirme olmadan hükümet sistemi cumhurun iradesi ile değişmiştir. Cumhur İttifakı, milli birlik ve dayanışma şuurudur. Yeni hükümet sisteminden geriye dönüş yoktur. Türkiye bütün meselelerini yeni sistemin getirmiş olduğu imkanlar kapsamında çözüme kavuşturacaktır.

Cumhur ittifakının devamı milli beka için mecburidir. Eğer 31 Mart’ta rövanşı almak isteyenlere gün doğarsa karşımıza çok büyük risk ve tehlikeler çıkacaktır. Bunun emareleri şimdiden görülmektedir. Şayet önlem alınmazsa yeni sistem öldürücü bir darbe yiyecektir. Kaotik tartışmalar tırmanacaktır.

Türkiye belirsizliğe sürüklenecek. En başta hükümetin meşruiyeti sorgulanacaktır. Kargaşadan geçim sağlayan zillet ittifakı kaldırdığı hançeri Türkiye’nin sırtına indirmek üzere tetikte beklemektedir. Bu takdirde Cumhuriyetin 100’üncü yılında, mağrur ve mahcup olmuş bir Türkiye ile karşılaşmamız kesinlik kazanacaktır.

Bu maksada hizmetle motive olan CHP, İP, HDP, FETÖ, PKK boş durmuyor. Malum çete Türkiye’nin kuyusunu kazıyor. El birliği yapmışlar, güç birliği yapmışlar. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ölüm fermanını hazırlıyorlar. PKK lobisi iş başındadır. AİHM’e çoktan nüfuz etmiştir. PKK’lı Demirtaş ile ilgili karar rezilliktir. Ancak Türkiye’nin haklı tezlerini gölgelemeye yetmeyecektir. 15 Temmuz’a tiyatro diyenler, vatan millet din düşmanı FETÖ’yü aklamaya çalışanlar aynı merkezden kumanda edilen siyasi şeytan üçgeninde hevesle buluşanlardır.

ÜÇ BÜYÜK İLDE ADAY ÇIKARILMAYACAK

Elimizi taşın altına koyacağız. Fedakarlıksa gene yapacağız. Daha önce büyükşehir ölçeğinde İstanbul’da aday çıkarmayacağımı söylemiştim. MHP, İstanbul’un yanı sıra Ankara ve İzmir büyükşehir belediye başkan adaylarını da göstermeyecek.