Türkiye’nin ilk e-ticaret platformu ve muhafazakâr giyim tarzının öncüsü sayılan Modanisa.com ortaklarına bir yenisini daha ekledi. Avrupa Yatırım ve Kalkınma Bankası ile yatırım anlaşması imzalayan Modanisa.com, almış olduğu yatırımlar ile daha geniş kitlelere ulaşmayı ve Türk ekonomisine katkı sağlamayı planlıyor.

       Türkiye, mevcut portföy büyüklüğü ile EBRD’nin yatırım yaptığı 38 ekonomi arasında birinci sırada yer alıyor. EBRD’nin son 10 yılda büyük çoğunluğu özel sektör olmak üzere Türkiye’deki farklı sektörlere yaptığı yatırım miktarı 11 milyar euroyu aştı.

 

 

Türkiye’nin hazır giyim alanındaki e-ihracat şampiyonluğunu da elinde bulundurun Modanisa.com, üç ay içerisinde ikinci global yatırımını aldı. Almış oldukları yatırım ile ilgili Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Türe, “Modanisa’nın hazır giyim sektöründe girişimciliğe verdiği destek ile kadınların sosyal ve ekonomik hayattaki pozitif etkilerini güçlendirme amacıyla gerçekleştirdiği e-ticaret platform gücü, EBRD’nin bu yatırımı yapmasının en önemli sebebidir. Yeni yatırımla bir yandan e-ticaret ve lojistik altyapımızı güçlendirirken diğer yandan Türkiye’den daha fazla üretici ve markayı dünya ile buluşturma imkanına kavuşacağız. Bununla birlikte işimizin odağında yer alan kadınlar için yeni sosyal projelere de imza atacağız.” açıklamasında bulundu.

 

İhracatın %80’ini Modanisa Karşılıyor

 

2011 yılında kurulan Modanisa, her geçen yıl ivme kazanarak 2018 yılı itibari toplam ciro içerisindeki ihracat oranını %80’lere çıkardı. E-ticaret platformuna her yıl 150 milyonun üzerinde ziyaretçi çeken Modanisa, son üç yıldır e-ihracattaki başarısını elden bırakmıyor. Yılda toplam 70 bin çeşit ürünü 130 farklı ülkeye göndererek milyonlarca kadına ulaşıyor.

 

Türkiye’nin ilk uluslararası alışveriş platformu olan Modanisa.com, bugün hazır giyim alanında önemli e-ihracatçıların başında geliyor ve Türkiye’ye önemli miktarda döviz kazandırıyor. Modanisa 2016’da İstanbul’da, 2017 yılında Londra ve Dubai'de gerçekleştirdiği ve 20-21 Nisan 2019’da tekrar İstanbul’da düzenleyeceği Modest Fashion Week'lerle dünya markalarının ilgisini çekmeye devam ediyor. Şirket, bu yılın başında aldığı uluslararası yatırımla lojistik altyapısını güçlendirerek ürünlerini tüm dünyaya çok daha hızlı ulaştırabilmeyi planlıyor. Böylece ihracat oranlarını daha da yükselteceğini düşünüyor.

 

Modanisa 5 Farklı Kıtaya 3 Gün İçerisinde Ürün Gönderimi Sağlayabiliyor

 

Modanisa Türkçe, Arapça, İngilizce, Fransızca ve Almanca olmak üzere 5 dilde yayın yapıyor. Her ay 16 milyon ziyaretçiye app, mobil ve desktop platformlarından ulaşan Modanisa, dünyanın 5 kıtasına ürün gönderimi sağlıyor. Türkiye’den yaklaşık 650 markanın 70 bin çeşit ürününü dünyanın farklı kıtalarındaki kadınlara ulaştırıyor. Türkiye e-ihracat şampiyonu olan Modanisa, büyük çoğunluğu kadın olmak üzere 60’ın üzerinde tasarımcı ve 650’nin üzerinde üreticinin markalarını, kurduğu e-ticaret platformu üzerinden dünyanın 130 ülkesine ulaştırıyor.