Birçok kesimi yakından ilgilendiren Said Nursi'nin başlattığı Nurculuk akımı bugünlerde yeni bir gelişmeyle gündeme oturdu. Hollanda Roterdam İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akgündüz'ün 30 yıllık çalışmasına dayandırdığı ve ortaya koyduğu belgelerle Said Nursi'nin soyağacını çıkarması üzerine ırkçı söylemlerle yeni tartışmalar gündeme geldi. Daha önceden paylaştığımız Akgündüz'ün çalışması, Said Nursi'nin Hz. Muhammed'in soyundan geldiğini ortaya koymuştu.


Bu son gelişmeleri Beyaz Gündem'e değerlendiren Araştırmacı-Yazar Ahmet Aydın, yaptığı açıklamada, Ahmet Akgündüz'ü bu çalışmasından dolayı dua ve takdirle alkışladığını söyledi. Aydın, tarih boyunca Nurcuları bölüp yok etmek için sinsi çalışmaların yapıldığı ve bugün yapılan ırkçılık tabanlı söylemlerinde bu sinsi çalışmaların bir parçası olduğunu söyledi. Aydın "Nurcuları bölmek için ırkçılık politikası yürütüyorlar" dedi.


Aydın'a göre, Akgündüz'ün çalışmalarından rahatsız olanların iki temel sebebi var. Birincisi, sahte mehdilerin tahtının sarsılması, ikincisi ise din karşıtları... Bu söylemlere karşı, Nurcular bölünmez aksine dahada birbirne kenetlenir, Nurcu olmanın sırrıda burdadır diyen Aydın, Nur camiasınada bir mesajı olduğunu ifade etti.


Ahmet Aydın'ın Nur Camiasına Mesajı


Bu tip ırkçılık temelinde ki lüzumsuz tartışmalara zaruret miktarını aşmayacak kadar cevap yeterlidir. Zira Mehmet Akif'in sözünü bu noktaya uyarlarsak ırkçılık söylemleriyle Nurcuları zehirlemek isteyenlere cevabımız şu olmalı: "Ulusun korkma, nasıl böyle bir uhuvveti ve ihlası boğar". Onlar ulusunlar, Nurculuk kervanı inayeti ilahiye altında yürüyecektir...


'Dalkavukların Medya Ayağının Ürünü'


En Son Haber'in "Kürt değil, Türk Peygamber torunu" başlıklı haberini değerlendiren Aydın, meselenin Türkçülük zemine çekilebilecek en ufak noktasının olmadığını, Seyyitlik veya şeriflikle Türkçülüğün alakası olmadığını ifade etti. Alakası olmayan bu konuları bile çarpıtma peşinde olan dalkavuklar iyice şaşırdı. 'Buda dalkavukların medya ayağının ürünü' ifadelerini kullandı. Bu mesele de yeterli yanıt zaten Risale Haber'de yayınlamıştır diyen Aydın, Said Nursi'nin akrabalarından Sabri Okur'un ifadesini hatırlattı: şuurlu ehli iman için Üstad Seyyit de olsa Kürt de olsa Türk de olsa hiç bir şey değişmez...