Öğretmenevinde Kimler Kalabilir?

Öğretmenevlerinin çoğu; sadece öğretmen, öğretmen yakınları, öğrenci, memur ve yakınlarına değil vatandaşlarına da otel konaklama hizmeti vermek için kapılarını açmıştır. Yani vatandaşlarda Türkiye’de birçok il ve ilçede uygun fiyatlarla ve resmi kurum güvencesiyle, güvenli bir şekilde yalnız ya da aileleriyle birlikte ilgili öğretmenevinin kontenjan dahilinde Öğretmenevi otellerinde konaklama hizmeti alabilirler.

Öğretmenevi Nerelerde Var?

Türkiye’de 500 civarı öğretmen evi mevcuttur, 81 ilin hepsinin il merkezinde ve birçok ilçesinde öğretmen evi mevcuttur. Öğretmenevi otelleri, ülkemizde en yaygın konaklama hizmeti veren kurumlardan biridir de diyebiliriz. Öğretmenevlerinin bulunduğu iller arasında en çok ziyaret edilenler; İstanbul Öğretmenevleri ve Ankara Öğretmenevleri'dir. Yazın özellikle tatil yapmak ve konaklamalarını daha uygun fiyata gerçekleştirmek isteyenler tarafından en çok ziyaret edilen öğretmenevleri arasında ise; tatil yerlerinin popülerliğine göre ağırlıklı Ege ve Akdeniz'de bulunan, İzmir Öğretmenevleri, Antalya Öğretmenevleri, Aydın Öğretmenevleri, Balıkesir Öğretmenevleri ve Muğla Öğretmenevleri gelmektedir.

Öğretmenevi Fiyatları Nasıl, Günlük Kişibaşı Konaklama Ücretleri Ne Kadar?

Öğretmenevi fiyatları, genelde piyasaya göre daha uygundur. Eğer tek kişiyseniz, kontenjan durumu uygunsa fiyat farkını vererek oda kapatabilir ya da aynı odada birkaç kişinin kaldığı odalardan birinde kalarak yatak başı çok daha düşük bir ücretle kalabilirsiniz. Öğretmenevlerinin fiyatları, öğretmenevinin bulunduğu yere, özelliklerine ve oda türlerine göre değişkenlik göstermektedir. Aşağıda web adresi bulunan "Öğretmenevleri" sitesinden, kalmak istediğiniz yere en yakın öğretmenevinin sayfasını açıp, o öğretmenevinin bu yılki güncel fiyatlarını görebilirsiniz. Öğretmenevi rezervasyonlarında, öğrenci, öğretmen, memur ve yakınlarına indirimli fiyatlar sunulmaktadır, bu gruptan biriyseniz en yakın öğretmenevine gidip Öğretmenevi İndirim Kartı çıkartarak indirimli otel hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Öğretmenevlerinin çoğunda; ücretsiz wi-fi wireless kablosuz internet bağlantısı, 24 sıcak su ve zaman geçirebileceğiniz televizyon izleyip kitap okuyabileceğiniz, rahatsız edilmeden çayınızı kahvenizi içebileceğiniz öğretmenler lokali mevcuttur. Bazı öğretmenevleri, ücretsiz otopark, çocuk bahçesi hizmeti de sunmaktadır. Bu yüzden özellikle bayanlar, sık seyahat eden ve konaklama masrafını düşürmek isteyen çalışanlar, bir il ve ilçeye yeni tayin olup ev arama sürecinde olanlar  ve aileler öğretmenevlerinde kalmayı daha çok tercih etmektedirler.

Öğretmenevlerinde Yemek Var mı?

Birçok öğretmenevi oteli; konaklama hizmetinin yanında ayrıca uygun fiyatlarla kahvaltı, restoran, kafeterya, günlük yemek hizmeti, düğün, nişan, sünnet, kına gecesi, doğum günü, özel gün davetleri vb. organizasyonlar ve etkinlikler için kullanılmaya uygun kiralık çok amaçlı dekoratif salonlar, toplantı ve konferanslar için ise konferans salonu hizmeti sunulabilmektedir. . Eğer siz de herhangi bir il veya ilçedeki bulunan öğretmenevinin detaylı bilgilerine ulaşmak, 2021 yılındaki tek kişi veya birden fazla kişi için öğretmenevi oda ve yatak fiyatlarını (ücretlerini) öğrenmek ya da Türkiye’deki tüm öğretmenevlerinin listesi, yeri, fotoğrafları, oda özellikleri, otel kontenjanı, ulaşım, iletişim bilgilerine ulaşmak istiyorsanız aşağıda website adresi bulunan “Öğretmenevleri” sitesinden faydalanabilirsiniz.