İranlı sanat yönetmeni Omid Ataei, sanat kariyerine dair çeşitli açıklamalarda bulundu: “Çok yönlü bir kişiliğim var. Bu durum, kariyer planlamamda önemli katkılarda bulundu. Sanatın farklı alanlarına karşı ilgim var. Bu nedenle kendimi tek bir alanla sınırlamıyorum. Zaten 21. yüzyıl insanının tek bir alanda uzmanlaşması gerektiğini düşünmüyorum. İlgimizi çekecek pek çok alan var ve bu alanlara yönelik güncel bilgilere çok kolay ulaşabiliyoruz. Bu durum, kendimizi geliştirmemizde itici bir güç. Sanat yönetmenliği yapıyorum, müzikle ilgileniyorum. Her biri benim için bir tutku haline geldi.”


Sanat Yönetmenliğini Çok Seviyorum
“Sanat yönetmenliğini seviyorum. Sanat, hayatımın odak noktası haline geldi. Bir insanın sevdiği alanları bulması ve bu alanlarda ilerleme kaydetmesi çok güzel. ‘Ne için yaşıyoruz?’ sorusu önemli. Ben bu sorunun cevabını bulduğuma inanıyorum. Sanat yönetmenliği, müzik gibi bir tutku benim için. Kanada’da sanat yönetmeni olarak çalışıyorum. İnsanın işini sevmesi o kadar güzel ki! Sanat alanında deneyim kazandım diyebilirim. Sanattaki deneyimime rağmen müzik alanında da çalışmalarım devam ediyor.”


Müzik Benim için Bir Tutku Meselesi
2021’de yayımlanan ilk müzik single’ı ile ilgili açıklamalarda bulunan Omid Ataei: “İlk müzik single’m  yayımlananı çok olmadı. ‘Kill Me If You Want’ isimli single, benim için çok özel. Hem duygusal hem de hareketli ezgilere sahip şarkılardan meydana geliyor. Aslında hayatın özeti gibi. Kendimizi çok mutlu hissettiğimiz bir anda, coşkunun çok sesliliğinden hüznün sessizliğine geçiyoruz. Bemiram Barat isimli son albümüm de benim için değerli. Aslında müzik, sanat yönetmenliği gibi tutku haline geldi. Bu nedenle her iki alanda da kendimi oldukça mutlu hissediyorum.”