Günümüz şartlarında insanların ekonomik bunalım yaşaması ve kolay para kazanma isteği hepimizi şaşırtmaya devam ediyor. Bilindiği gibi yabancı bir oluşum olan OnlyFans adlı internet sitesinde Türkiye'den bir çok kullanıcı özel içeriklerini satıp aylık binlerce dolar kazanıyordu. OnlyFans'a rakip ise bu sefer her şeyi kopyalamasıyla bilinen Çinliler değil, Türkler'den çıktı. OnlyÇamaşır adlı bir web sitesi, kullanıcılarına giyilmiş iç çamaşırlarını, çoraplarını ve özel içeriklerini diğer kullanıcılara abonelik veya direkt ürün göndermre yöntemiyle para kazanma fırsatı sunmaya başladı.

Popüler sosyal medya platformu olan Ekşi Sözlük üzerinde OnlyÇamaşır için açılan başlığın ardından siteye toplamda 255 bin kişi giriş yaptı. Kolay para kazanmak isteyen genç kızların üyelikler oluşturup kullanılmış iç çamaşırı, çorap ve kulak çöpü gibi insanları hayrete düşürecek bir çok şeyi satarak çok yüksek gelirler elde etmesi ise gerçekten bizi epey şaşırttı. Hem satıcı hem alıcı tarafından yoğun ilgi gören OnlyÇamaşır, satıcılardan %10 komisyon kesintisi uygulayarak gelir elde ediyor.

Özellikle yurtdışında "başka insanların giymiş olduğu iç çamaşırlarına, çoraplarına ilgi duymak ve satın almak" gayet alışılmış bir şey ve bunlar için hazır otomatlar bile bulunuyor. Fakat ülkemizde de kullanılmış iç çamaşırı ve çoraplara bu kadar yoğun ilgi duyulup satın alınması bizi şaşırttı diyebiliriz. Bu kadar yoğun ilgi gören internet sitesinin kurucusu olan Rıdvan CANSIZ'a(SARON MEDYA WEB TASARIM E-TİCARET YAZILIM BİLİŞİM VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ'nin sahibi) ulaştık ve siteyle ilgili bir kaç soru sorduk, kendisi memnuniyetle yanıtladı ve bunun için teşekkür ediyoruz.

1-Böyle bir proje aklınıza nasıl geldi, tepki almaktan korktunuz mu ?

"Öncelikle Twitter üzerinden gündemi takip ederken popüler hesaplarda gördüğüm CAPS'ler beni etkiledi diyebilirim, erkek olan taraf kadın tarafından çok saçma isteklerde bulunup ürün göndermesini ya da finansal kölesi olmak istediğini söyleyip binlerce lira para gönderiyor. Tabii ki kimsenin isteğini yargılamıyorum, fakat gerek Twitter gerek diğer platformlar üzerinden erkekler yani alıcı üyeler bu konuda sürekli dolandırılıyor ve ürün almak istese bile gelmiyor, utandığı içinde ürünü gelmediğinde savcılığa gidip şikayetçi olamıyor. Bu tarz dolandırmaları önlemek ve yurtdışında gayet normal olan bir durumu Türkiye'ye getirip hem alıcıların güvenle hem de satıcılara kolay para kazandırmak için bu projeyi başlattım. Hayır, kesinlikle en ufak bir tepki almaktan korkmadım, ben bir girişimciyim ve hangi sektörde kazanç olduğuna inanıyorsam ona yatırım yaparım." şeklinde konuştu.

2-Web sitenize hem alıcı hem satıcı tarafından yoğun ilgi olduğu görülüyor, sebebini neye bağlıyorsunuz ?

"Alıcı üyeler yani iç çamaşırı fetişizmine sahip Türkiye'de binlerce kişi bulunduğunun zaten farkındaydım. Onlara güvenli bir şekilde ve sıfır dolandırılma riskiyle ürün alma fırsatı sunmam ve satıcı üyelere yani hanımefendilere ise sadece iç çamaşırı vb ürünlerini satarak inanılmaz bir gelir elde etme fırsatı oluşmasına bağlıyorum.

3-Şu an ki web site istatistikleriniz nasıl, alışveriş oranı yüksek mi ?

"Şu an günlük minumum 2000-3000 TL'lik satış ticareti dönüyor ve bu kadar yoğun bir ilgi olacağını gerçekten tahmin etmiyordum, hem satıcı hem de alıcı tarafından bu kadar ilgi beni epey şaşırttı diyebilirim.

Ne diyelim, OnlyÇamaşır projesinden sonra bakalım kolay para kazanmak için daha neler göreceğiz ?