Orkun Çetinkaya 6 Ekim 1973 tarihinde Diyarbakır’da dünyaya geldi. Babası hava kuvvetlerinde subay olan Ali Çetinkaya annesi ise Seval Hanımdır. Kendisi için bir kahraman olan babasının yanı sıra annesi ile de oldukça sağlam bağlara sahip olan Orkun Çetinkaya babasının görevi sebebiyle evde olmadığı zamanlarda annesiyle daha çok vakit geçirmiştir. Bu sebeple Seval Hanım’dan hayata dair birçok tecrübe edinmiştir. Bununla birlikte en büyük korkusu anne ve babasının ayrılması düşüncesi olan Orkun Çetinkaya aile olgusuna son derece önem vermektedir.

Eğitim hayatına Diyarbakır’da başlayan Orkun Çetinkaya lise eğitimi için İstanbul’a gitmiştir. Bu çok sevdiği şehirde Cağaloğlu lisesinde lise eğitimini tamamlayan Orkun Çetinkaya üniversite sınavına girerek ilk 1000 öğrenci arasında kendisine yer bulmuş ve dereceyle Boğaziçi Üniversitesi Matematik bölümünü kazanmıştır. Lise yıllarından beri matematiğe olan ilgisi üniversite tercihlerinde belirleyici olmuştu.

Orkun Çetinkaya üniversite eğitimi boyunca hayali olan havacılık mesleğinden vaz geçmemiştir. Babasının da destekleriyle yaz aylarında Amerika’da uçuş eğitimi almış ve henüz 28 yaşındayken Boeing 737 uçaklarında kaptan olarak çalışmaya başlamıştır. Orkun Çetinkaya üniversite öğrenimini tamamladıktan sonra hayatını tamamen havacılık alanında şekillendirmeye karar verdi. Bu çerçevede yaklaşık 7 yıl boyunca Londra’da Avrupa’nın önde gelen bir hava yolu şirketinde hem yöneticilik yaptı hem de edindiği tecrübeleri gençlere aktararak öğretmenlik yapmıştır. Yine Orkun Çetinkaya havacılık konusunda eğitimine devam ederek Cranfield Üniversitesi’nde Air Transport Management bölümünde yüksek lisansını tamamlamıştır.

2010 yılına gelindiğinde ise Orkun Çetinkaya havacılık konusunda pilotluktan çok daha fazlasını istemekteydi. Bu doğrultuda aklındaki düşünceleri hayata geçirmeye karar verdi. İlk olarak Türkiye’nin önde gelen ailelerinden birine havacılık konusunda danışmanlık hizmeti sunmaya başlayan Orkun Çetinkaya daha sonra yine aynı ailenin özel uçaklarını kiralama hizmeti sunarak kurmuş olduğu BikiniJet’in ilk adımını atmış oldu. Orkun Çetinkaya tarafından atılan bu ilk adım zamanla Türkiye’nin en büyük uçak kiralama filosu olan BikiniJet’e dönüştü.

Orkun Çetinkaya tarafından kurulan BikiniJet dünya genelinde özel uçak sahibi olanlarla anlaşmalar yaparak uçakların farklı müşterilere kiralanmasını sağlıyor. Online bir sistem üzerinden yapılan kiralama anlaşmalarıyla dünya genelindeki birçok kişi özel jet piyasasındaki uçaklara ulaşma imkânı buluyor. Orkun Çetinkaya kurmuş olduğu şirketi şu anda Türkiye pazarının %80’ine sahip olmuştur.

Hayata her zaman pozitif bir bakış açısıyla yaklaşan Orkun Çetinkaya adalet kavramına büyük önem vermektedir. Aile bağlarının gücüne de son derece inanan Orkun Çetinkaya evli vekendisi gibi babalarını rol model alan iki evlat sahibidir.