Patent nasıl alınır? Sorusuna bir cevap arıyorsanız hoş geldiniz. Efor patent ile patent tescil hizmetleri sizleri bekliyor. Patentin amacı icat veya buluş yapmayı global hale getirir. Yenilikler ve yaratıcı fikirler sanayi ortamında geliştirerek ortaya çıkan buluşların kime ait olduğunu kanıtlayan resmi belge veya evraka Patent denir. Patentin tescil edilmesi halinde hak sahibinin yaklaşık 20 ile 25 yıl korumaya alınmaktadır. Bu süreden daha fazla koruma sağlanmaz ve süre bitiminde halka açılır ve isteyen herkes kullanabilir.

Patentin Alınabilme Şartları Nelerdir?

Patentlerin satılma özellikleri vardır. Herhangi bir ürünün satışı gibi patentlerde alınarak satılmaktadır. Ayrıca lisanslama yöntemi ile kiralanabilir. Patent alırken 3 önemli şartın gerçekleşmesi gerekir.

1-) Buluş veya icadın patent alınması için yapılan başvurudan önce mutlaka açığa çıkmaması gerekir.

2-) Buluş hangi alanda yapılırsa o alanın uzmanına mutlaka düşünüp gerçekleştiremeyeceği bir yenilikte olması gerekmektedir.

3-) Buluş sadece hayal dünyasında değil gerçeğe uyarlanması ve hayata geçirebilir olması gerekir.

Patent Nasıl Alınır?

Türkiye’de patent tescilinin yetkili kurumu Türk Patent Ve Marka Kurumudur. Bir buluş gerçekleşmesi durumunda patent alabilmek için tek başvurulacak yer Türk Patent Ve Marka Kurumudur. Başvurular kurumda incelenir, araştırılır ve sonuca bağlanmaktadır. Eğer buluş daha öncesinden yapılmış ise farklı, yenilikçi, keşfedilmemiş ve her açıdan tamamen yeni bir ürünse onaylanır.

Eğer patent tescili ile ilgili sorularınız varsa marka tescil sitesi olan efor patent sitesine göz atabilirsiniz. Efor Patent firması patent tescili dışında marka tescil konusunda da hizmet vermektedir.