İranlı Rap müzik sanatçıcı Seyed Yashar Tavakolian Türkiye’deki Rap müziğin gelişimi ile ilgili çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. Asıl işi yapımcılık olan Tavakolian, son 3 yıldır İstanbul’da yaşıyor. Kendine özgü rap müziğiyle de dikkat çeken şarkıcısın Türkiye’deki Rap müziğinin gelişimi ile ilgili yaptığı “Türkiye’de Rap müziğe yeterince önem verilmiyor” şeklindeki açıklama Türkiye’de rap yapan rap müzik sanatçılarının da dikkatini çekti. Bazı müzisyenler bu açıklamaya destek verirken bazılarıysa Türkiye’de rap müziğin önünün açık olduğu görüşünü savundu.

Tavakolian, “Rap müzik nerede olursa olsun dikkatimi çekiyor. Çünkü rap müzik benim hayatım oldu. Rap müziğine Türkiye’de yeterince önem verilmediğini, Rap müziği yapımcılarının sanatçılara yeterli alt yapı desteğini sağlamadığını görüyorum. Bu yüzden yakın bir zamanda belki de Türkiye’de Rap yapan sanatçı kalmayacak.” diyerek iddialı açıklamalarda bulundu.

Yaklaşık 3 yıldır Türkiye’de yaşayan Tavakolian, “Türkiye’yi çok seviyorum, fakat Türk insanının eğlenmeyi ve gülmeyi bilmediğini düşünüyorum.” Dedi. Türkiye ile İran arasında da kıyaslama yapan Tavakolian, “Türkiye’de eğlence mekânlarının İran’a göre daha fazla olmasına karşın bu mekânlarda daha çok yabancı uyruklu kişilerin eğlendiğini söyleyebilirim.” diyerek Türklerin eğlenmeyi bilmediklerini iddia etti. Renkli kişiliği ve farklı tarzıyla zaman zaman haber bültenlerine konu olan Tavakolian, en çok hoşuna giden şeyin insanları eğlendirmek ve gülmek olduğunu belirtti. Sayed Yashar Tavakolian “Aslında içimdeki insan sevgisi beni buna itiyor.” diyerek eğlenceli kişiliği altındaki sebebi açığa çıkarmış oldu.

Seyed Yashar Tavakolian

İran’da kendine ait plak şirketinde, tanıştığı Türk işletmecinin davetiyle Türkiye’ye gelen ve sonra İstanbul’a âşık olduğunu belirten Tavakolian ‘’İstanbul’da yaşamak ayrıcalıktır’’ diyerek İstanbul sevgisini ortaya koydu.