Web sayfanızın akıllı telefon ve tablet için ekran uyumsuzluğu sorununu responsive tasarım hazırlayarak giderebilirsiniz. Mobil destekli sayfalar seo içinde yararlıdır. İnternet kullanıcıların birçoğu telefonda google üzerinde yaptığı aramalarda açılan sitelerin içeriklerinin tam gözükmemesinden dolayı google yaptığı son güncellemelerinden birisi olan Google Mobile Friendly Update ile arama sonuçlarını iyileştirmek için bir adım attı. Mobile Friendly güncellemesinden sonra mobil web siteleri arama sayfası sonuçlarında üst sıralara çıktı. Artık bir web sitesi sadece masaüstü için değil mobil ve tablet cihazlar içinde uyumlu olmalıdır. Responsive web tasarım seo açısından önemli bir rol oynuyor. Biz “Bursa responsive web tasarım” hizmeti vermeye devam ediyoruz. Bursa şehrinde responsive web site yok denilecek kadar az sayıda.

Web tasarımcılar responsive tasarım ile daha esnek web siteleri ve tüm cihazların ekranına optimize edilmiş sadece masaüstü çözünürlüğü ile sınırlı olmayan bu duyarlı tasarım çeşidini gün geçtikçe tüm sitelerde uyguluyor.

Responsive tasarım nedir ? Ne işe yarar ?

Web sayfanın masaüstü versiyonda olan resimler, fontlar ve yazıların tablet ve mobil cihazlarında küçülüp ekrana uygun boyutlarda olmasına yarıyor. Responsive olan web siteyi ister büyük bir televizyonda açın isterseniz telefonda aynı kalitede tamamı okunur ve görünür yapıya sahip ölçeklendirilmiş tasarımlardır. Bir web sitesi için hazırlanan 4 ekran çözünürlüğünde css ve html kodlarından oluşan tasarıma responsive tasarım diyoruz. Bu tasarımlar eski sitelerde mevcut değildir ve ekran dışına çıkan site görüntüleri hem ziyaretçi için sayfadan çıkış sebebidir ve google gibi arama motorlarında ilk sayfa sonuçlarında çıkma hayali suya düşmektedir. Responsive duyarlı tasarım olan bir web sitesinde gezerken ekrana zoom yapma gereksinimi duymazsınız tüm yazılar açık ve net okunacak şekilde hazırlanır.

Responsive tasarım nasıl yapılır ?

Duyarlı web tasarım son bir kaç yıl içinde çok değişti. Mobil cihaz kullanımları artınca telefonda sorunsuz çalışacak bir web sitesi hazırlamak şart oldu. Duyarlı web tasarım mobil cihazlar, tablet ve masaüstü ekranlarında ayrı çözünürlüklerde çalışacak web sitesi oluşturmak biraz css ve html kod bilgisi gerektiriyor. Duyarlı tasarım çıkana kadar web sitelerin geneli masaüstü ve dizüstü bilgisayar çözünürlükleri için tasarlanmıştır. Web tasarımcıların yeni nesil medya takip olarak mobil ve tablet kullanımı arttığından dolayı ürettikleri responsive web tasarım sayesinde tüm cihazlarda okunabilir büyük yazılar gözükebilir resimler ve siteyi sorunsuz şekilde açılan tasarımlar hazırlamaya başladı. Artık iş dünyası da gelişip internete taşındığı için kurumsal web site tasarımı da responsive duyarlı tasarım olması gerekir.