Saçlarımız bizim için estetik açıdan oldukça önemlidir. İnsanın güzelliğini ortaya çıkaran unsurdur saç. Ancak ilerleyen yıllarda genetik faktörlerle ya da çeşitli fiziksel sebeplerden dolayı kellik problemiyle yüz yüze kalınabiliyor. Bu problem öyle kolay bir problem değildir ve kelleşen bölgeye saçlar tekrar gelmiyor maalesef.

Saç Simülasyonu Ve Saç Gölgelendirme Yöntemi Nedir?


Saç Simülasyon Uzmanı ve Usta Eğitici Estetisyen Gülten Kartal Saç Simülasyonu hakkında şunlara değindi: "Bu sebeple son yıllarda saç ekimi yöntemi çok yaygınlaşmış olmakla birlikte cerrahi bir yöntemdir ve istendiği kadar iyi bir sonuç alınabilme garantisini maalesef vermiyor. Çünkü herkesin deri yapısı, fiziksel özellikleri ve kök alınan bölgede kuvvetli saç olup olmadığı bilgileri net değil. Bu gibi bilinmezliklerden dolayı saç ekimi konusunda da herkes aynı sonucu alamayabiliyor. Tabi cerrahi bir yöntem oluşu da birçok kişinin geri durmasına sebep oluyor. Bu durum yepyeni yöntemlerin icat edilmesinin temelini oluşturmuştur. Bunlardan bir tanesi de saç simülasyonu adını almaktadır. Saç simülasyonunun bir diğer adı da saç gölgelendirme olarak nitelendirilmektedir. "

Saç Simülasyonu Ve Saç Gölgelendirme Nedir?

Saç simülasyonu yöntemi saç ekimi yönteminden tamamen farklı bir yöntemdir. Saç Simülasyon Uzmanı ve Usta Eğitici Estetisyen Gülten Kartal Saç Simülasyonu bu yöntemler hakkında şunları aktardı: " Saç ekimi yöntemi ile saç derisinin altındaki tüm kök hücreler harekete geçirilir ve ense kökünde bulunan saçlardan kök alınarak kellik problemi olan bölgeye uygulanıp saç çıkması beklenir. Etkili bir yöntemdir ancak herkes üzerinde aynı etkiyi göstermez. Ancak saç simülasyonu tamamen farklı bir yöntemdir. Bu yönteme göre saç derisi üzerine kel olan bölgelere saç efektleri uygulanır. Bu sistem deri altından özel boyalarla yapılır. Bir tür dövme ya da bayanların kaşlarına yapılan kalıcı makyaja benzer. İnce deri altına uygulanır. Tamamen kalıcıdır. Uzmanlardan bazıları saç dövmesi adını da vermektedir. Diğer adı da tanımından da anlaşılacağı gibi saç gölgelendirme olarak bilinir."

Saç Gölgelendirme veya Saç Simülasyonu Kime Yapılır?

Bu işlem kellik problemi yaşayan herkese yapılabilir. Saç Simülasyonu Uzmanı Gülten Kartal şunları aktardı: "Kadın erkek fark etmez. Ancak genelde erkekler tarafından tercih edilmekte olan bir yöntemdir. Ancak saç gölgelendirme işlemi için sadece kellik probleminizin olması gerekmez. Saçlarınızın araları seyrek olduğu için gür ve güzel durmayabilir. Bu sebeple etkili ve gür görünüm için bu uygulama yapılmaktadır. Sahip olduğunuz saç çizgilerinin yoğun dökülmeden dolayı kaybolması da yaşanan problemlerden biridir. Buna da rahatlıkla çözüm bulunmaktadır. Siz de çok etkili bir tedavi olan saç simülasyonu için bir uzmandan destek alın."

Saç Gölgelendirme veya Saç Simülasyonu Nasıl Uygulanır?


Ayrıca Saç Simülasyonu Gülten Kartal şunları da aktardı: "Kalıcı bir işlemdir ve tek seans yetmektedir. Saç diplerinde saçsız bölgelere saç gölgelendirme yapılarak uygulanır. Özel boyalarla ve iğnelerle yapılır. Acı noktası kişiden kişiye değişir. Ancak bölgeye anestezi uygulanarak işlem gerçekleştirilir. Böylece saç simülasyonu gerçekleştirilirken acı sınırı düşer. İşlem ortalama 2 saat sürmekle birlikte kadınlarda 2 saatin altına da düşmektedir. Erkeklerde ise biraz daha uzun sürebilmektedir. İşlem cerrahi olmayan bir tedavi yöntemi olduğu için işlem sonrası rahatlıkla çıkılıp dışarıda gezilebilir. Yatmaya ya da dinlenmeye gerek kalmaz. Detaylı bilgi için Estetik sitesi ziyaret edilerek bilgi alınabilir, iletişim sekmesinden irtibat numarasına ulaşılabilir. Detaylı bilgi için 0216 606 30 17 numarasını arayabilirsiniz."