Aydınlık Gazetesi'nin Bediüzzaman Said Nursi'ye attığı iftiraları, 28 Mayıs'ta Beyaz Gündem'de deşifre edilmişti. Beyaz Gündem'in "iftiracı" yayınlarını eleştirdiği Aydınlık Gazetesi, cevap vermeye cesaret edememişti. Aydınlık Gazetesi, kendi okuyucularını Said Nursi'ye attığı iftilarla yanıltmaya devam ediyor.

Risale Haber'de yer alan habere göre;

Bediüzzaman Said Nursi'nin ahiret inancına dair sözleri karanlık ruhları rahatsız etti. Bağcılar Mustafa Kemal Ortaokulu’nda müdür yardımcısı Aydın Başar, ahiret inancını anlatmak için öğrencilere Risale-i Nur'da geçen vecize gibi bir paragrafı ezberletti. Kız çocuklarının videosu Din Kültürü Atölyesi çalışması olarak EBA sitesine eklendi.Ulusalcılar bir çok ismin ve çalışmanın yer aldığı sitede Said Nursi'yi hazmedemedi. Aydınlık gazetesi bu videoyu fırsat bilerek Said Nursi'ye "cumhuriyet düşmanı" şeklinde hakaret ve iftirada bulundu. Oda tv ise hiç ilgisi olmamasına rağmen F.Gülen ile bağlantı kurdu.Videonun hangi amaçla hazırlandığı kendi haberlerinde bile açıkça gçrülüyor. Aydınlık'ın haberi şöyle:İstanbul’da yer alan Bağcılar Mustafa Kemal Ortaokulu’nda din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni 7’nci sınıf öğrencilerine ahiret inancını anlatmak için Said Nursi’nin risalelerinden bölümler ezberletti. Türban takan ve Cumhuriyet düşmanı Said Nursi’nin risalesini ezbere okuyan çocukların videosu, Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi paylaşım ağı EBA’da yayımlandı.Bağcılar Mustafa Kemal Ortaokulu Müdür Yardımcısı Aydın Başar’ın Din Kültürü Atölyesi adı altında yaptığı çalışmalar, MEB’in resmi paylaşım ağında yayımlandı. Son videoda Aydın Başar, 7’nci sınıfta okuyan öğrencilere ahiret inancını anlatmak için Said Nursi’nin risalesinden bir bölüm ezberletti. Çoğu türban takmış halde öğrenciler, hep bir ağızdan Cumhuriyet düşmanı Said Nursi’nin risalesinden “Dünya madem fanidir” diye başlayan bir bölümü ezbere okudular. Videonun paylaşımıyla ilgili EBA’da Din Kültürü Atölyesi’nin ahiret inancıyla ilgili edebi metin ezberleme çalışması olduğu notu yayımlandı.Videonun sonunda Said Nursi’nin resminin yanında “Büyük İslam alimi” ifadesi yer aldı. Çalışmayla ilgili bilgi notu paylaşılan videonun son kısmında, çok sayıda Arapça sözcük içeren metin hakkında yapılan çalışmanın bir amacının da sözcük dağarcının arttırılması olduğu belirtildi ve sübyan mektepleriyle ilgili şu ifadeler yer aldı: Sübyan mekteplerini mezarlıklara yakın yerlere açan ecdadımız, çocuklara her fırsatta dünyanın fani olduğunu bizim asıl yurdumuzun ahiret olduğunu hatırlatmışlardır. İşte bu metinde bu konu işleniyor. Okulun müdür yardımcısı olan Aydın Başar, aynı zamanda İlim Yayma Cemiyeti üyesi. Başar’ın özgeçmişinde 2015 yılında MEB’in ders kitaplarının milli ve manevi değerlere uygunluğunu kontrol etmek üzere kurulan komisyonda çalıştığı da yazıyor.

SİTEDE YER ALAN İSİMLER

Videonun yayınladığı sitede Necmettin Erbakan, Hacı Bayramı Veli, Somuncu Baba, Osman Nuri Topbaş, Nurettin Yıldız, Prof. Dr. Esad Coşan gibi isimlerin de yer aldığı yazılar yer alıyor.

ÇOCUKLARIN EZBERLEDİĞİ RİSALE-İ NUR PARAGRAFI

"Dünya madem fânidir. Hem madem ömür kısadır. Hem madem gayet lüzumlu vazifeler çoktur. Hem madem hayat-ı ebediye burada kazanılacaktır. Hem madem dünya sahipsiz değil. Hem madem şu misafirhane-i dünyanın gayet Hakîm ve Kerîm bir müdebbiri var. Hem madem ne iyilik ve ne fenalık cezasız kalmayacaktır. Hem madem لاَ يُكَلِّفُ اللهُ نَفْسًا اِلاَّ وُسْعَهَا sırrınca teklif-i mâlâyutak yoktur. Hem madem zararsız yol, zararlı yola müreccahtır. Hem madem dünyevî dostlar ve rütbeler kabir kapısına kadardır. Elbette, en bahtiyar odur ki, dünya için âhireti unutmasın, âhiretini dünyaya feda etmesin, hayat-ı ebediyesini hayat-ı dünyeviye için bozmasın, mâlâyâni şeylerle ömrünü telef etmesin, kendini misafir telâkki edip misafirhane sahibinin emirlerine göre hareket etsin, selâmetle kabir kapısını açıp saadet-i ebediyeye girsin."