Silikon hortum, plastik ürünlere karşı olan sağlık karşıtı ürünler gibi görülmesinin önyargısının kırılmasını sağladı. Artık silikon borularla birlikte hayatın birçok alanında karşılaşmak ve bu ürünleri çeşitli cihazlarda görmek mümkün oluyor. Bunun nedeni ise silikon üretim hortumların avantajlarından kaynaklanıyor.

SİLİKON HORTUMLARIN AVANTAJLARI

Silikon hortum, birçok avantajı ile metal ve diğer hammaddelerden üretilen hortum ve borulardan daha avantajlı olarak ilgi görüyor. Silikon hortumların en dikkat çekici özelliği sıcaklığın çok düşük ve yüksek olduğu durumlara karşı olan duyarlılığıdır. Bu duyarlılık, kendini yağlayıcı olması gibi yapısal özellikleri ile görünüyor. Isıya dayanıklılığı bu hortumların kullanımında en belirgin avantaj olarak görülüyor.

Kimyasal Etkileşim Olmuyor

Silikon hortumların en çok merak edilen ve aynı zamanda en çok sevilen özelliklerinden birisi ise kimyasal etkileşim olmamasıdır. Bu durum gıda sektörlerindeki ve sağlık sektörlerindeki kullanımını da yaygın hale getirdi. Aynı zamanda yalıtkan bir malzeme olması ile de dikkat çekiyor.

Esneklik Kullanışlılığın Temel Taşı

Silikon hortum için öne çıkan bir diğer önemli avantaj ise, hortumun esnekliğidir. Esneklik sayesinde kullanışlılığı artan hortumlar, pratik kullanım imkanı ile daha fazla tercih ediliyorlar.

Farklı Boyutlarda ve Çaplarda Üretiliyor

Silikon hortumlar için de her ne kadar standart ölçüler gelişmiş ve benimsenmiş olsa da silikon hortumlar çapı ve boyutu hatta tasarımı itibariyle özelleştirilerek üretilmeye daha müsait olduğundan, birçok sektörün ihtiyacına verebildiği olumlu cevapla göz kamaştırıyor.