Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklaması şöyle;

YASAKLAR GENİŞLETİLDİ

"Yeni kısıtlamalar salı akşamından itibaren geçerli olacak."

"Hafta içi her gün gece saat 21.00 ile sabah 05.00 arasında genel sokağa çıkma yasağı sınırlaması uygulanacaktır."

"Hafta sonu sokak kısıtlaması cuma akşam saat 21.00’den pazartesi sabah saat 05.00’e kadar geçerli olacak."

20 YAŞ ALTI VE 65 YAŞ ÜSTÜ İÇİN TOPLU TAŞIMA YASAĞI

"65 yaş üstü, 20 yaş altı toplu taşıma araçlarını kullanamayacaktır. Ana sınıfı ve benzeri eğitim sınıfı faaliyetlerine ara verilecektir."

HAMAM SAUNA VE AVM ALANLARINDA YENİ DÖNEM

“Hamam, sauna, masaj salonu, yüzme havuzu, lunapark gibi yerler faaliyetlerine ara verecektir. AVM girişte HES kodu uygulamasına geçilecektir. Kalabalık caddeler ile meydana girebilecek kişi sayısı Umumi Hıfzıssıhha Kurulu ile sınırlandırılabilecektir. 50 kişiden fazla olan iş yerlerinde, iş yeri hekiminin gözetiminde mevcut iş sağlığı ve güvenliği uzmanı tarafından salgın tedbirlerinin uygulaması sıkı bir şekilde denetlenecektir.”

EVLERDE DE TEDBİRLER ARTMALI

"Tehdit geçene kadar misafir kabulüne ara vermelerini özellikle rica ediyorum. Evlerde mevlüt, yılbaşı kutlaması gibi insanların bir araya gelecekleri etkinlikler yapılamayacaktır. Cenaze namazları, yakınları dahil en fazla 30 kişi ile kılınacak, nikahlarda bu sayı da geçilmeyecektir.”

PAKET SERVİSİ OLMAYAN İŞ YERLERİ DE HAFTA SONU KAPANACAK

“Market, kasap gibi işletmeler ile eve paket servisi verecek yerler hafta sonu kısıtlamasının dışındadır. Restoranlar paket servisi dışında hizmet veremeyecektir."

DÜNYA GENELİNDE SALGIN TIRMANIŞTA

“Dünyanın her yerinde tırmanışa geçen salgın ülkemizde de etkili oluyor. Salgın tedbirlerine harfiyen uyulmasını bekliyoruz.”

SAĞLIK SİSTEMİNDE YÜK ARTTI

“Salgına ek olarak gribin de artması sağlık sistemi üzerindeki yükü artırdı. Hastanelerin doluluk oranları düşük olmalı.”

AŞI İÇİN 50 MİLYON DOZ ANLAŞMA YAPILDI

“Aşı için ilk etapta 50 milyon dozluk bir anlaşma yaptık. Önümüzdeki aydan itibaren aşının uygulanmasına başlanacak.”