Reyhanlı'daki çifte patlamada sadece orduların ve gizli servislerin elinde bulunan yaklaşık bir ton fabrikasyon bomba kullanıldığı ileri sürüldü. Saldırıdan sonra gözaltına alınan 9 kişinin tamamı da Türk vatandaşı. 9 kişinin de içeriden ama Suriye ile temas ve irtibatları olan, El Muhaberat ile paralel çalışan ekipler oldukları iddia ediliyor.


ESAD İÇİN SAVAŞIYOR

Mahir Çayan’dan sonra THKP-C’de bölünmeler yaşanırken THKP-C Acilciler, örgütü daha çok Hataylılar’dan oluştu. Özellikle Hatay’da kök saldı. Örgütün liderliğini Mihraç Ural’ın üstlenmesinden sonra Acilciler’in ana kanadı Halkın Devrimci Öncüleri’ni oluşturdu. 12 Eylül’ün ardından Suriye’ye kaçarak Lazkiye’ye yerleşen Mihraç Ural liderliğindeki örgüt, Esad yanlısı ‘Mukaveme Suriye’ adlı milis grubu ismiyle de Lazkiye dağlarında Özgür Suriye Ordusu ile savaşıyor. Hafız Esad’ın akrabası olan bir kadınla evli olan Ural’ın Lazkiye’ye bağlı Türkiye sınırına 10 kilometre mesafedeki Kesep bölgesinde yürütülen operasyonlara liderlik yaptığı da biliniyor. Acilciler özellikle Hatay’da Esad yanlısı gösteriler düzenlemekle suçlanıyor.


BAKAN GÜLER: İSMİNİ VE FAALİYETİNİ BİLDİĞİMİZ ÖRGÜT YAPTI

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve İçişleri Bakanı Muammer Güler de saldırıdan sonra yaptıkları açıklamada “Suriye’deki rejim yanlısı örgütlerle, El Muhaberat örgütüyle yakın irtibat içinde olan, isimlerini bildiğimiz, faaliyetlerini bilgimiz örgüt tarafından olay gerçekleştirilmiştir. Planlayıcısı, araçları saklayanı tespit etmiş durumdayız. Olayın muhaliflerle ve sığınmacılarla ilgili olmadığını tespit etmiş bulunuyoruz” dedi.


SUÇLANAN ÖRGÜTÜN ELEBAŞI MUHALİFLERİ İŞARET ETTİ

Katliamın sorumlusu olarak işaret edilen Mihraç Ural ise internette yer alan açıklamalarında ''Reyhalı'yı katleden el, Şam'ı da Halep'i de katleden elin kendisidir'' diyerek Suriye'de Devlet Başkanı Esad'a karşı savaşan muhalifleri işaret ettiği ileri sürüldü.




Kaynak: Hürriyet