Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Isparta’da yapımı tamamlanan hizmet ve tesislerin toplu açılış törenine katıldı. Hükûmet Meydanında gerçekleşen törende Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına 24 Haziran seçimlerinde kendisine yüzde 58,7 oy oranıyla destek veren Ispartalılara teşekkür ederek başladı. 24 Haziran’da ülkesine, devletine ve istikbaline sahip çıkan Isparta’nın mahalli idareler seçimlerinde de tavrını yine hizmetten, projeden, eser siyasetinden yana koyacağına inandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Isparta’ya kazandırılan eserlerin açılışıyla birlikte 4 bin 083 uzman erbaşın bröve takma merasimleri için Isparta’da bulunduklarını söyleyerek, “Bugün mezun olan aslanların özgüvenini, disiplinini, cesaretini görünce Türkiye’nin Cumhurbaşkanı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Başkomutanı olarak gerçekten büyük bir gurur duydum. Isparta’da yetişen bu uzman erbaşlarımızın da katılımlarıyla yurt içinde ve yurt dışında birbirinden başarılı operasyonlara imza atan bu birliklerimizin daha da güçleneceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

“BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜ TARİHİNİN EN BÜYÜK HEZİMETİNİ YAŞIYOR”

Güvenlik kuvvetlerinin atılan kararlı adımlar sayesinde; Cerablus’tan El Bab’a, Afrin’den Irak’ın kuzeyine, Cudi’den Gabar’a kadar çok zor coğrafyalarda terör örgütlerine kan kusturduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında, “Bilhassa bölücü terör örgütü tarihinin en büyük hezimetini yaşıyor. Telsiz konuşmalarından ne tür yılgınlık ne tür bir yenilmişlik duygusu içinde olduklarını gayet iyi biliyoruz. Saha hâkimiyeti de psikolojik üstünlük de şu an hiç olmadığı kadar güvenlik birimlerimizin eline geçti” dedi.

“BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜNÜN BİR DAHA MİLLETİMİZE MUSALLAT OLMAMASI İÇİN HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALDIK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan terör örgütünün hendek açma stratejisine değinerek “Ne yaptılar? Kanallar açtılar, öyle mi? O kanallara bunları gömdük mü? Gömdük. Şimdi de Münbiç’te kanallar açıyorlar, bu ne demektir biliyor musunuz? ‘Evet, biz mezarı hazırladık, gelin defin merasimini yapın.’ Oraya da gidilecek, oraya da gidilecek. Niye? Çünkü bize söz verdiler, 90 günde burayı terk edeceğiz dediler, terk etmediler, gereği yapılacak. Bölgedeki vatandaşlarımız üzerinde artık örgütün baskısı ve zulmü neredeyse kalmadı. Vatandaşlarımız yerine Kandil’deki terör baronlarına hizmet eden belediyelerden akan musluklar da tamamen kesildi. Görevlendirdiğimiz kayyumlar sayesinde, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki kardeşlerimiz uzun yıllar sonra belediyelerde hizmetle, yatırımla tanıştı” dedi.

Daha iki üç yıl öncesine kadar bölücü örgütün hendek ve çukur zulmüne maruz kalan ilçelerde bugün huzurun, emniyetin, refahın kalkınmanın olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hem turizmde hem altyapı yatırımlarında bu şehirlerimizde çok ciddi bir hareketlenme var. İnşallah önümüzdeki dönemde de bu hamlelerimizi sürdüreceğiz. Bölücü terör örgütünün bir daha milletimize musallat olmaması için her türlü tedbiri aldık, alıyoruz ve alacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin geleceğinde terör örgütlerine ve bu örgütlere kapı kulluğu yapan hiç kimseye yer yoktur. Bölücü örgütün belediye başkanı tayin etmesine de, belediye imkânlarının şehir eşkıyalarına peşkeş çekilmesine de asla tahammülümüz olamaz. Ülkemizin 81 vilayetinde hizmet için, kalkınma için, yol, köprü, okul yapılması için devlete ödenen vergilerin çukurlara gömülmesine, dağlara saçılmasına müsaade etmeyeceğiz.”

“TASARRUF POLİTİKALARIMIZDAN VE BÜTÇE DİSİPLİNİMİZDEN KESİNLİKLE TAVİZ VERMEYECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında Türkiye’nin son dönemde maruz kaldığı saldırılara değinerek onlardan netice alamayınca Türkiye’yi bu kez ekonomi üzerinden sınamaya, direncini test etmeye kalktıklarını, ancak bu sefer de amaçlarına ulaşamadıklarını belirtti. Piyasanın ilk dalgayı atlattıktan sonra yeniden toparlanmaya başladığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Biz de aldığımız tedbirlerle bu süreci hızlandırdık. Şimdi bir taraftan kamu bütçesine ilave yük oluşturan alanlardaki açıkları kapatıyor, diğer taraftan da reel sektörümüzün çarklarının dönmesini hızlandıracak uygulamaları devreye alıyoruz. Önümüzdeki dönemde kalkınmadan, istihdam, sosyal yardımlardan taviz vermediğimiz gibi, tasarruf politikalarımızdan ve bütçe disiplinimizden de kesinlikle taviz vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

“BUNLARIN TARİHİ SİYASETTE BASKI VE ZULÜM, EKONOMİDE İSE YOKLUK, YOKSULLUK, KITLIK TARİHİDİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, her dönemin vatanperverleri olduğu gibi, fırsatçıları da olduğunu vurgulayarak ana muhalefet partisi liderini eleştirdi.  Bu süreç içerisinde en ufak bir dalgalanmayı ranta çevirmek için pusuda bekleyen simsarlara rastlanabildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Üç kuruş daha fazla kazanmak için ahlakını, erdemini, karakterini tezgâha koyan şahsiyet fukaraları olabiliyor. Kimisi bunu döviz kurunu bahane ederek etiketler üzerinden yapıyor, kimisi de millete meclis kürsülerinden karamsarlık pompalayarak yapıyor. Bir tarafta istiklal ve istikbali için gerektiğinde canını hiçe sayan vatanperver bir milletimiz var, diğer tarafta ise ülkemizin her meselesini istismar etmeyi alışkanlık hâline getirmiş bir ana muhalefetimiz var. Herkesin gözü önünde yaşanan bir hadiseyi siyasi rant devşirmek için eğip büken, Ispartalı kardeşlerimizin değimiyle, memleketin üzerine acı sakız gibi yapışan bir ana muhalefete sahibiz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu ülkeyi senelerce IMF kapılarında süründürenler sanki kendileri değilmiş gibi sabah akşam ahkâm kesiyorlar” sözleriyle devam ettiği konuşmasında şunları kaydetti: “Türkiye’nin millî ekonomi hamlesini daha emekli safhasında boğanlar sanki başkalarıymış gibi, bizim projelerimize dil uzatıyorlar. Geçmişlerindeki ekonomik mandacılık lekesini temizlemek yerine, bir de utanmadan bize ekonomik bağımsızlık dersi vermeye yelteniyorlar. Uyguladıkları politikalarla bu ülkeyi senelerce Batılı devletlerin sanayi ve teknoloji çöplüğüne çevirenler bunlardan başkası değildir. Türkiye’nin kendi imkânlarıyla kalkınma çabalarına ket vuranlar da yine bunlardır. Bunların tarihi siyasette baskı ve zulüm, ekonomide ise yokluk, yoksulluk, kıtlık tarihidir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’nin tarihinin kimi zaman Mussolini’nin faşist rejimine selam göndermelerle, kimi zaman Nazi Almanya’sına övgülerle, kimi zaman da Amerikan bayrağıyla poz vermelerle dolu olduğuna dikkat çekerek “Daha da ilginci, bu utanç sahnelerinden değil de utanç sahneleriyle dolu tarihlerinin yüzlerine vurulmasından rahatsız oluyorlar” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: “Ana muhalefet partisi henüz tek parti dönemindeki jakoben geçmişiyle yüzleşebilmiş değildir. Merhum Menderes ve iki bakanını idama götüren 1960 darbesindeki rolleri konusunda da hiçbir özeleştiri yapamamışlardır. Bunları yapmayanların millî kalkınma hamlemizi kesintiye uğratan sabotajlarından, ülkemizi IMF kapılarına muhtaç eden ekonomik mandacılıklarından utanmalarını beklemek beyhudededir. Kimi zaman hamasetle, kimi zaman ucuz antiemperyalist söylemlerle, eline güç geçince de baskı, tehdit ve şantajla bu kirli geçmişlerini unutturabileceklerini düşünüyorlar. Ama biz, kimisi ihanet, kimisi gaflet, kimisi de tam bir basiretsizlik örneği olan bu utanç verici geçmişi asla unutturmayacağız. Ana Muhalefet Partisi kendi tarihiyle yüzleşene kadar ipliklerini pazara çıkarmaya devam edeceğiz. Milletimize yaşattıkları acıların, zulümlerin, sıkıntıların hesabını sormadan bunların yakasını bırakmayacağız.”

“ÜLKEMİZ TÜM ENGELLEME ÇABALARINA RAĞMEN 2023 HEDEFLERİNE YOL ALMAYA DEVAM EDİYOR”

Türkiye’nin şu an yaşadığı dönemden hem siyasi hem ekonomik olarak güçlenerek çıkacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemiz tüm engelleme çabalarına rağmen 2023 hedefleri ve 2053 ile 2071 vizyonu doğrultusunda yol almaya devam ediyor. Bu başarıya, son 16 yıldır olduğu gibi yine birlikte ulaşacağız. Bu sıkıntıların üstesinden yine beraberce geleceğiz. Biz birilerinin ne dediğine değil, milletimizin ne söylediğine bakıyoruz” diye ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ana muhalefet gibi felaket tellallarına prim vermeleri hâlinde, Isparta’ya 12 milyar liralık yatırım yapamayacaklarını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Şayet bunlara itibar etseydik, bırakın şehrimize bin 155 adet yeni derslik kazandırmayı, mevcutları bile ayakta tutabilir miydik? Bunlara kulak verseydik, aralarında 780 yataklı şehir hastanemizin de olduğu yedisi hastane 21 sağlık tesisini sizlerin hizmetine sunabilir miydik? Bunlara baksaydık, TOKİ vasıtasıyla Isparta’da 4 bin 369 konut projesini hayata geçirebilir miydik? Mevcut üniversitemizin yanına Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi gibi bir devlet üniversitesi daha kurabilir miydik?”

“KALKINMA HAMLEMİZİ ARALIKSIZ DEVAM ETTİRİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu çevrelerin propagandalarına rağmen Ispartalı işveren ve sigortalılara 394 milyon liralık teşvik ödediklerini, çiftçilere Isparta’da toplam 646 milyon liralık tarımsal destek verdiklerini belirterek, “Bunlara kalsak şehrimize 15 baraj ile altı gölet kazandıramaz, 392 bin dekar araziyi sulamaya açamazdık. 16 yıl önce iki tane olan atık su arıtma tesisini sekize çıkaramazdık. Aynı şekilde bunların dümen suyuna girsek, 92 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 208 kilometreye çıkaramazdık. Son 16 yılda ne yaptıysak, neyi başardıysak ana muhalefete ve onunla aynı zihniyetteki çevrelere rağmen başardık. Bugün de aynısını yapıyoruz. Kalkınma hamlelerimizi aralıksız devam ettiriyoruz” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açılışı yapılan eserlerin de ekonomik saldırılara karşı verilen bir cevap, aynı zamanda Isparta’yı ayağa kaldırma harekâtı olduğunu vurgulayarak “Bugün toplu açılış töreniyle toplam yatırım bedeli 788 milyon lirayı aşan, eski rakamla 780 trilyon 41 kalem hizmet proje ve eseri şehrimize kazandırıyoruz. Eğitimde toplam yatırım bedeli 58 milyon lirayı geçen okulları, spor salonu ve pansiyon binalarını hizmete açıyoruz. Sağlıkta Isparta merkez ve ilçelerinde inşası biten, yatırım bedeli ise 6 trilyonu bulan sağlık merkezlerini, acil sağlık istasyonlarını hizmete sunuyoruz” açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Süleyman Demirel Üniversite 24,5 milyon liralık laboratuvar ve Tıp Fakültesi binasının resmî açılışını yapıyoruz. Kredi ve Yurtlar Kurumumuza ait 231 milyon liralık üniversite öğrenci yurtlarımızı hizmete açıyoruz. Şarkikaraağaç Gençlik Merkezimizin, Tapu ve Kadastro İl Müdürlüğü hizmet binamızın, aynı şekilde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet İl Müdürlüğü binamızın resmî açılışlarını gerçekleştiriyoruz. Ulaşımda toplam yatırım miktarı 331 milyonu geçen 161 kilometre uzunluğundaki bölünmüş yol ile 75 kilometre uzunluğundaki yollar ve köprüleri hizmete sunuyoruz. İl Özel İdaremizin şehrimizin muhtelif köy ve ilçelerinde hayata geçirdiği yatırım tutarı 126 milyon, bunu aşan 10 adet projeyi bugün hizmete alıyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini açılışı yapılan tüm bu eserlerin Isparta’ya hayırlı olmasını temennisiyle tamamladı.