Covid-19 nedeniyle Amerika'da araba üretimi geçtiğimiz yıl Mart ayında durmuş ve ardından Temmuz ayında yeniden faaliyete geçmişti. Sınırlı sayıda araç üretiminin olması, Amerika'da araba fiyatlarının yükselmesine neden olurken, Amerika'da Luxury Car piyasalarında, farklı eyaletlerde ki şirketleri ile öncülük eden Uğuray Işık ise konu ile ilgili "2020 yılında sınırlı sayıda araç üretiminden dolayı, yeni araçların piyasaya sürülmemesi ve akabinde covid-19 salgını, George Floyd olayları, seçim ve işsizliğin giderek artması ile birlikte, insanlar yatırımlarını ev ve arabaya yönelttiler. Haliyle bu durum Amerika'da 2006 yılından bu yana görülmemiş bir araç satışı olmasına neden oldu. Üstelik Amerika'da ikinci el araç piyasalarında ciddi fiyat düşüşleri yaşanırken, şuan araçlar daha değerli fiyatlara satılıyor." açıklamalarında bulundu. 

Amerika'da 2. el araçların değeri artıyor

Amerikalı genç iş adamlarından Uğuray Işık, ikinci el araç piyasalarında uzun yıllardır faaliyet gösteren iki şirkete sahip. Satışını gerçekleştirdikleri araçlar üst segment fiyatlara sahip araçlar olurken, geçtiğimiz 2020 yılında ciddi bir satış rekoruna imza atmış durumdalar. 

Türkiye'de bu gibi ekonomideki belirsizlik durumlarında, halkın temel ihtiyaçları dışında harcama yapmaması ve genel olarak nakitlerini arsa, konut ve araç alarak değerlendirmek istemesi durumlarının benzerini Amerika'da yaşamaya başladıklarını vurgulayan Uğuray Işık, sadece araç değil, ev satışlarında da son 15 yılın rekorunun 2020 yılının Eylül ayında gerçekleştiğine vurgu yaptı.

Covid-19 Tedbirlerinde Restoranlar Faaliyetini Sürdürüyor

Amerika'da askeri lojmanlarda üç farklı restoran işleten Uğuray Işık, bu girişimlerinin de covid-19 tedbirleri kapsamında faaliyetini sürdürdüğünü açıkladı. "Amerika her ne kadar tedbirler alınmış olsa da, özgürlük burada her şeyin önünde. Bu nedenle tedbirlere özellikle geçtiğimiz Mart - Mayıs ayları arasında ciddi bir şekilde uyan halk vardı. Ancak sonrasında gösteriler ve seçim için yapılan kongreler ve mitingler ile birlikte, korona salgını hızını hiç kesmediği gibi, artık alınan tedbirlerin halk arasında çok bir değeri de bulunmuyor" dedi.

İkinci el piyasalarında yenilikçi dönem başladı

Girişimleri nedeniyle her türlü insan ile gün boyu görüştüklerini açıklayan Uğuray Işık, "Pandemi sürecinde ticari faaliyetlerde ve girişimlerde ciddi değişmeler oldu. Bundan öncesinde her ne kadar internet üzerinden alışveriş yapılsa da, bu kadar fazla yapılmıyordu. Ama bugün internet ticareti tam bir çığır açtı ve her türlü ihtiyaçların satışının yapıldığı yere dönüştü. Bizde bu süreçte galerilerimiz için hazırlamış olduğumuz internet sitesi üzerinde, müşterilerimizin satın almak istedikleri aracı en detaylı şekilde incelemelerine olanak sunuyoruz." açıklamalarında bulundu.